Ischgl voor mountainbikers

© Tourismusverband Paznaun – Ischgl

Vlakbij het Oostenrijkse dorpje Ischgl ligt het grootste mountainbikegebied in de westelijke Alpen.

Vlakbij het Oostenrijkse dorpje Ischgl ligt het grootste mountainbikegebied in de westelijke Alpen.

In deze Silvretta Bike Arena lopen talloze routes, variërend van gemakkelijke tochten over bospaden die geschikt zijn voor beginnende mountainbikers tot steile afdalingen met veel hoogteverschil voor de experts. De routes zijn ook eenvoudig te combineren tot meerdaagse tochten.

Om het de fietsers helemaal naar de zin te maken, liggen er in het gebied speciale fietshotels en zijn er gps-routes uitgewerkt met interactieve kaarten. De routes zijn goed aangegeven en beschreven, en fietsen op grote hoogte is ook mogelijk.

Met de Silvretta Summer Card, die iedereen bij minimum één overnachting krijgt, maakt u gratis gebruik van de liften en kabelbanen.

Beginnende mountainbikers die hun fietskunsten willen verbeteren, kunnen terecht bij de Bike Academy. Daar maken ze voor 40 euro per dag tochten onder leiding van professionele gidsen. U hoeft zelf niet eens een mountainbike te bezitten, die kunt u ter plaatse huren.

Wie niet wil fietsen maar alleen kijken, komt in het eerste weekend van augustus aan zijn trekken met de Ischgl Ironbike, de zwaarste mountain- bikemarathon in Europa. Van 13 tot 15 september nemen internationale mountainbikesterren deel aan de Overmountain Challenge, een gloednieuw bike-evenement. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content