Bezoekers van het eiland in de Atlantische Oceaan moeten ook een tracing-app laden. Circa 40 procent van de ruim 364.000 IJslanders heeft al zo'n app. Vooralsnog moeten mensen die het land binnenkomen twee weken in quarantaine.

Wanneer de grens weer opengaat, mogen bezoekers ook schriftelijke bewijzen voorleggen dat ze niet besmet zijn. Vrijdag wordt de quarantaineverplichting al afgeschaft voor bepaalde beroepsgroepen, zoals wetenschappers en sporters.

IJsland heeft al vijf dagen geen nieuwe gevallen van het gevreesde virus meer vastgesteld. Er ligt nog één coronapatiënt in het ziekenhuis. In totaal zijn 10 van de 1.800 mensen die in IJsland het virus hebben opgelopen overleden.

Bezoekers van het eiland in de Atlantische Oceaan moeten ook een tracing-app laden. Circa 40 procent van de ruim 364.000 IJslanders heeft al zo'n app. Vooralsnog moeten mensen die het land binnenkomen twee weken in quarantaine.Wanneer de grens weer opengaat, mogen bezoekers ook schriftelijke bewijzen voorleggen dat ze niet besmet zijn. Vrijdag wordt de quarantaineverplichting al afgeschaft voor bepaalde beroepsgroepen, zoals wetenschappers en sporters. IJsland heeft al vijf dagen geen nieuwe gevallen van het gevreesde virus meer vastgesteld. Er ligt nog één coronapatiënt in het ziekenhuis. In totaal zijn 10 van de 1.800 mensen die in IJsland het virus hebben opgelopen overleden.