Hotel gemaakt van afval opent in Madrid

De Duitse kunstenaar Ha Schult maakte het hotel met vijf kamers en gebruikte daarvoor uitsluitend afval, hoofdzakelijk afval dat hij vond op stranden in Europa.

Schult probeert met zijn werk al jaren aandacht te vragen voor het milieu en de enorme hoeveelheden afval die wij creëren.

Eerder maakte hij al levensgrote beelden van mensen van afval. Dit leger van zo’n duizend afvalpoppen reisde de wereld rond en stond onder andere op de Chinese Muur, op de Brusselse Markt, bij de piramiden in Egypte, bij de Zwitserse Matterhorn en zelfs op Antarctica.

Met zijn nieuwste creatie, het van strandafval gemaakte hotel Callao Plaza in Madrid, wil Schult tonen hoe ongelofelijk veel afval er in de zee gedumpt wordt en wat er van onze vakantie terecht komt als we onze stranden niet schoon houden.

“The philosophy of this hotel is to expose the damage we are causing to the sea and the coastline. We live in the era of trash and we are running the risk of becoming trash ourselves. Do we really want this world?” aldus Ha Schult.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content