Het Crillon, het prestigieuze paleis en hotel op de Place de la Concorde in Parijs is verkocht. Het komt nu in handen van een "eminente Saoedisch familie", zo meldt verkoper Groupe du Louvre, onderdeel van het Amerikaanse Starwood Capital.

Of het paleis van bestemming verandert, is voorlopig nog niet geweten. De komende zes maanden blijft de Groupe du Louvre het hotel leiden in opdracht van de nieuwe eigenaar. Nadien zou het beheer overgenomen worden door de Zwitserse groep Kempinski dat wereldwijd 60 vijfsterrenhotels in zijn bezit heeft. Het zou het eerste Kempinski in Frankrijk zijn.

Het imposante gebouw zou verkocht zijn voor een slordige 250 miljoen euro. Daarbij komen nog een keer honderd miljoen euro renovatiekosten.

Het Crillon is een meesterwerk van de achttiende eeuwse architectuur. Het telt 147 kamers en uites en stelt zowat 360 mensen tewerk.

Starwood kocht het Crillon in 2005 over van het ex-imperium Taittinger, dat onder meer ook de hotels Concorde in Parijs en Martinez in Cannes bezit.

Ca L./AH.

Het Crillon, het prestigieuze paleis en hotel op de Place de la Concorde in Parijs is verkocht. Het komt nu in handen van een "eminente Saoedisch familie", zo meldt verkoper Groupe du Louvre, onderdeel van het Amerikaanse Starwood Capital. Of het paleis van bestemming verandert, is voorlopig nog niet geweten. De komende zes maanden blijft de Groupe du Louvre het hotel leiden in opdracht van de nieuwe eigenaar. Nadien zou het beheer overgenomen worden door de Zwitserse groep Kempinski dat wereldwijd 60 vijfsterrenhotels in zijn bezit heeft. Het zou het eerste Kempinski in Frankrijk zijn. Het imposante gebouw zou verkocht zijn voor een slordige 250 miljoen euro. Daarbij komen nog een keer honderd miljoen euro renovatiekosten. Het Crillon is een meesterwerk van de achttiende eeuwse architectuur. Het telt 147 kamers en uites en stelt zowat 360 mensen tewerk. Starwood kocht het Crillon in 2005 over van het ex-imperium Taittinger, dat onder meer ook de hotels Concorde in Parijs en Martinez in Cannes bezit. Ca L./AH.