Het leven wordt duurder, maar reizen juist goedkoper

© iStockphoto

Het leven is de afgelopen almaar duurder geworden, maar reizen wordt juist steeds betaalbaarder. Dat blijkt uit een analyse van reisorganisatie Connections.

Voor de top 10 van de meest geboekte bestemmingen ligt gemiddelde prijs dit jaar 7 procent lager dan in augustus 2013. In 2007 betaalden reizigers 660 euro voor een vijfdaags arrangement naar Las Vegas inclusief vluchten, 3 overnachtingen en een helikoptervlucht. Dit jaar kostte hetzelfde arrangement 599 euro. Een prijsvermindering van zo’n 10%.

Frank Bosteels, product manager Connections: “De duurdere dollarkoers wordt in zekere mate gecompenseerd door dalende kerosine- en olieprijzen, een belangrijke kostenpost voor luchtvaartmaatschappijen. Diezelfde dollarkoers zorgt er ook voor dat heel wat hoteliers, vooral in de States en in Azië hun prijzen verlagen om het trouwe Europese publiek niet te verliezen.”

Ook de toegenomen concurrentie op Brussels Airport speelt in het voordeel van de consument. Zo introduceerde Emirates september vorig jaar een dagelijkse vlucht op Brussel, goed voor ongeveer 130.000 extra beschikbare zitjes om via Dubai naar een flink stuk van de wereld te vliegen.

De Japanse vijfsterrenmaatschappij All Nippon Airways heeft aangekondigd dat ze vanaf 25 oktober ook dagelijks naar Brussel vliegt.

Een zesdaags arrangement in Dubai in een vijfsterrenhotel boek je vandaag al voor 599 euro. Een peulenschil tegenover de prijs die je enkele jaren geleden betaalde. Een vijfdaagse trip naar Tokio heeft een vanaf prijs van 699 euro. Tegenwoordig kan je al voor een week naar Florida reizen voor 499 euro, inclusief huurwagen.

“Belgen gaan steeds vaker op zoek naar nieuwe reiservaringen, vaak naar bestemmingen die jaren geleden nog vaak over het hoofd werden gezien. Dubai en Tokio op kop”, aldus Bosteels. Langeafstandsvluchten vormen voor de meeste reizigers geen probleem meer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content