Het grensoverschrijdende park Kavango Zambezi Transfrontier Conservation Area, kortweg KAZA, zal delen van Angola, Botswana, Namibië, Zambia en Zimbabwe omvatten en 36 al bestaande natuurreservaten samenvoegen.

Bijna de helft van alle olifanten in Afrika leeft in dit gebied, evenals verschillende bedreigde diersoorten zoals neushoorns en wilde honden en er komen 600 plantensoorten en 3000 vogelsoorten voor. Bovendien komen bekende natuurgebieden zoals de Okavango Delta en de Victoria Falls binnen de grenzen van het nieuwe park te vallen.

De lokale bevolking profiteert mee van het nieuwe park. In ruil voor hun medewerking aan de bescherming van de natuur zullen er nieuwe banen beschikbaar komen en kunnen ze delen in de opbrengsten van toerisme. (MS)

Het grensoverschrijdende park Kavango Zambezi Transfrontier Conservation Area, kortweg KAZA, zal delen van Angola, Botswana, Namibië, Zambia en Zimbabwe omvatten en 36 al bestaande natuurreservaten samenvoegen. Bijna de helft van alle olifanten in Afrika leeft in dit gebied, evenals verschillende bedreigde diersoorten zoals neushoorns en wilde honden en er komen 600 plantensoorten en 3000 vogelsoorten voor. Bovendien komen bekende natuurgebieden zoals de Okavango Delta en de Victoria Falls binnen de grenzen van het nieuwe park te vallen. De lokale bevolking profiteert mee van het nieuwe park. In ruil voor hun medewerking aan de bescherming van de natuur zullen er nieuwe banen beschikbaar komen en kunnen ze delen in de opbrengsten van toerisme. (MS)