Grote prijsverschillen in online-aanbiedingen hotelkamers

Er duiken enorme, onverklaarbare prijsverschillen op onder de diverse onlineaanbieders van hotelovernachtingen.

Afwijkingen tot enkele honderden euro’s zijn niet abnormaal, zo blijkt volgens de Vereniging van Vlaamse Reisbureaus (VVR) uit een studie van de Nederlandse non-profitreiswebsite StedenTripper.com. De VVR waarschuwt surfers “voor een blindelings vertrouwen in de webaanbiedingen”.

StedenTripper.com nam tijdens een recent onderzoek de websites van negen aanbieders van hotelkamers onder de loep en vergeleek daarbij de prijzen van 39 hotels in negen Europese landen.

Het doorsneeprijsverschil tussen de voordeligste en de duurste aanbieder van een identieke hotelovernachting bedroeg naar verluidt 38 procent. In één geval was een kamer op de duurste site liefst 78 procent prijziger dan op de goedkoopste website.

“Hoewel wij niet alle buitenlandse internetaanbieders over dezelfde kam willen scheren, wijst de ervaring uit dat er een niet onaanzienlijk aantal halve of hele malafide elementen op deze markt actief zijn”, zegt Antoon Van Eeckhout, hoofd van de juridische dienst van de VVR, in een mededeling van de vereniging. Volgens de VVR is de reisconsument het best gediend met een vakkundig reisagent.

De VVR, die met ruim 600 leden nagenoeg 75 procent van de Vlaamse reisbureaus vertegenwoordigt, onderstreept dat een klant die een beroep doet op een professioneel erkend reisbemiddelaar, bovendien steeds kan terugvallen op de zekerheid van een wettelijke bescherming.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content