Griekenland voor rustzoekers

De Griekse Eilanden vormen het decor voor een zonovergoten vakantie. Niet tevreden? Hop, naar een ander eiland.

Waterweetjes

Het woord spa is de afkorting van de Latijnse uitdrukking salus per aquam, ofwel ‘gezondheid door water’. De oude Grieken vereerden de heilzame werking van zeewater door in de buurt van waterbronnen tempels op te richten voor Asclepius, de helende god. Een aantal van die natuurlijke schatten zijn vandaag nog steeds te bewonderen.

De bronnen in Thermopyles werden, volgens de Griekse mythologie, gebouwd door de god Hephaestus, zodat Herakles zich kon wassen en opnieuw de kracht vinden om zijn Twaalf Werken te voltooien.

De medicinale bronnen van Edipsos behoren tot de drie warmste in de wereld en zijn rijk aan mineralen.

Het hydrotherapeutisch centrum in Loutraki wordt beschouwd als de oudste spa in Griekenland. Het water is rijk aan zout en koolzuur.

Eilandhoppen

De eilanden in de Ionische Zee zijn ideaal voor een ontspannende, zonovergoten vakantie. Beginnen doe je op Korfoe, met een wandeling door de gezellige steegjes en een glaasje van de befaamde kumquatlikeur.

Vervolgens vaar je naar het zuiden voor een bezoek aan de groene oases Paxi en Antipaxi, de plaats waar volgens de mythen Poseidon en Amphitrite verliefd werden.

De reis gaat verder naar Ithaca, de geboorteplaats van Odysseus. Op de top van de berg Aetos kan je er een bezoek brengen aan de oude citadel.

Het eilandhoppen wordt afgesloten met een bezoek aan Kefalonia en Zakynthos, waar je in de baai van Laganas kunt zwemmen samen met de mediterrane zeeschildpad.

Gastenkamers

Sinds de economische crisis bieden steeds meer Griekse families gastenkamers aan, voor toeristen een voordelige en leuke manier om kennis te maken met het land.

De organisatie Guest Inn verzamelde de allerbeste pensions op zijn website. Prijzen variëren tussen vijftig en zeventig euro per nacht, inclusief ontbijt.

Ellen de Wolf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content