Griekenland voor kinderen en hun ouders

Dolle pret in het grootste waterpark van Europa. De goden houden ondertussen een oogje in het zeil.

Rhodos is de trotse eigenaar van het grootste waterpark van Europa: Water Park Faliraki. Het waterparadijs is gelegen in het noorden van het eiland, dicht bij het drukke toeristische centrum van Faliraki.

De glijbanen zijn geschikt voor kinderen van alle leeftijden, een eenvoudig kleursysteem geeft telkens de ‘moeilijkheidsgraad’ van de attractie weer. Zo zijn er kinderbadjes voor de allerkleinsten en wilde glijbanen voor durfals.

Meer dan 75 redders staan in voor de veiligheid van je kroost. Voor de allerkleinsten zijn er ook reddingsvesten beschikbaar. Parasols en ligstoelen zijn gratis.

Het waterpark is bereikbaar met de wagen of met de gratis pendelbus vanuit het stadscentrum van Rhodos. Sinds deze zomer pendelt de bus ook tussen het park en de hotels in de buurt van Genadi, Pefkoi en Kolymbia.

Alle dagen open van 9.30 u. tot 19 u. Gratis voor peuters tot 3 jaar, 15 euro voor kinderen tot 12 jaar, 20 euro voor volwassenen.

Helden

De Griekse mythologie komt tot leven in het jeugdboek Helden van auteur Els Pelgrom en illustrator Thé Tjong-Khing. Een tijdsbalk, kaartjes en overzichtelijke kaderteksten zorgen voor achtergrondinformatie.

Hierin vertelt Pelgrom gelijksoortige verhalen uit andere culturen en religies, geeft ze een korte achtergrond van het personage en legt ze de link naar overblijfselen van de mythes in de 21ste eeuw.

Uitgeverij Lannoo, 19,95 euro. ISBN 978 90 209 6487 5.

Op de officiële website van Athene, Breathtaking Athens, vind je een uitgestippeld programma voor een bezoek van één, drie of zes dagen. Onder Athens for you raadpleeg je de extra tips voor gezinnen met kinderen, zoals een lijst van de dichtstbijzijnde stranden en musea op kindermaat.

Ellen de Wolf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content