Griekenland heropent archeologische sites op 18 mei, musea volgen op 15 juni

. © Getty Images

De Akropolis in Athene is vanaf 18 mei opnieuw toegankelijk voor het publiek. Dat geldt ook voor andere archeologische sites in het land.

De Akropolis in Athene is vanaf 18 mei opnieuw toegankelijk voor het publiek. Die dag gaan de deuren van alle archeologische sites weer open, zo maakte de Griekse regering bekend. Musea kunnen opnieuw worden bezocht vanaf 15 juni.

Vanwege de coronacrisis besliste de overheid half maart de Akropolis en alle andere historische bezienswaardigheden te sluiten. Minister van Cultuur Lina Mendoni kondigde aan dat ze binnenkort weer heropenen mits het publiek de verplichte regels van social distancing respecteert. Er zal ook een limiet worden gesteld op het aantal mensen dat de sites en musea op hetzelfde moment mag betreden. Op 18 mei volgen de lycea, vanaf 1 juni zijn cafés, bars, tavernes en zomerbioscopen weer open.

Griekenland is gradueel begonnen met het versoepelen van de lockdownmaatregelen. Zo mogen kappers en kleine handelszaken opnieuw volk ontvangen.

Griekenland is met zijn bevolking van 10,7 miljoen mensen minder hard geraakt door het nieuwe coronavirus dan vele andere Europese landen. Er werden tot dusver 2.633 besmettingen vastgesteld en er vielen 147 doden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content