Door een Europese resolutie werd taksvrij winkelen op luchthavens in 1999 afgeschaft voor passagiers die binnen de EU zone reizen. Reizigers binnen Europa moeten sindsdien tot 21% BTW betalen op de producten die ze in de Belgische luchthavens aankopen.

Deze beslissing zorgt vandaag nog steeds voor verwarring bij vliegtuigpassagiers. Ze weten niet dat de uitbater van de meeste winkels op de luchthavens hierop reageerden door de prijzen met dezelfde 21% terug te laten zakken.

Volgens een studie van Alpha Marketing Research in opdracht van Belgian Sky Shops blijkt dat maar liefst 68% van de vliegtuigreizigers niet weet dat ze goedkoop kunnen shoppen wanneer ze op reis vertrekken. Jaarlijks lopen miljoenen reizigers hierdoor voordelige aanbiedingen mis.

Studie

Voor deze studie werden 486 reizigers ondervraagd op Brussels Airport. 28% van hen zei nooit een aankoop op de luchthaven te doen. Slechts 33% weet dat de prijs van de meeste producten op de luchthaven voordelig is.

Nog minder reizigers zijn op de hoogte dat het prijsvoordeel ook geldt wanneer men naar een bestemming binnen Europa reist. Bovendien weet slechts 19% dat de meeste prijzen in de Belgische luchthavens lager liggen dan in de stad.

Door een Europese resolutie werd taksvrij winkelen op luchthavens in 1999 afgeschaft voor passagiers die binnen de EU zone reizen. Reizigers binnen Europa moeten sindsdien tot 21% BTW betalen op de producten die ze in de Belgische luchthavens aankopen. Deze beslissing zorgt vandaag nog steeds voor verwarring bij vliegtuigpassagiers. Ze weten niet dat de uitbater van de meeste winkels op de luchthavens hierop reageerden door de prijzen met dezelfde 21% terug te laten zakken. Volgens een studie van Alpha Marketing Research in opdracht van Belgian Sky Shops blijkt dat maar liefst 68% van de vliegtuigreizigers niet weet dat ze goedkoop kunnen shoppen wanneer ze op reis vertrekken. Jaarlijks lopen miljoenen reizigers hierdoor voordelige aanbiedingen mis.Studie Voor deze studie werden 486 reizigers ondervraagd op Brussels Airport. 28% van hen zei nooit een aankoop op de luchthaven te doen. Slechts 33% weet dat de prijs van de meeste producten op de luchthaven voordelig is. Nog minder reizigers zijn op de hoogte dat het prijsvoordeel ook geldt wanneer men naar een bestemming binnen Europa reist. Bovendien weet slechts 19% dat de meeste prijzen in de Belgische luchthavens lager liggen dan in de stad.