Family first: 3 reisideeën voor het hele gezin

© GF
Veerle Helsen

Reisjournaliste Veerle Helsen trekt de wereld rond en speurt elke week naar de beste tips voor trips. Deze week: reisideeën voor grote en kleine families.

Kindvriendelijk kamperen

Den Berendries is een mininatuurcamping in Brakel, in het heuvelachtige landschap van de Vlaamse Ardennen. Charlotte, Stephen en Zsuzsanna verhuren ingerichte bell-tenten met een privébosje, in samenwerking met Campspace, het platform voor overnachtingen in de natuur bij de boer of je buur. Als stedelijk gezin zijn ze Den Berendries gestart vanuit de nood om met hun kinderen vaker in het groen te verblijven. Aan babyspullen of spelletjes bijgevolg geen gebrek. Een vuurkorf, gasfornuis en sfeerverlichting maken het ’s avonds gezellig en overdag kun je workshops boeken, zoals ‘weven voor ouders en kinderen’ en een introductie tot linodruk. Of je fietst twintig minuten naar de nabijgelegen kruidensauna met hottub.

Vanaf 65 euro per nacht in een tweepersoonstent, campspace.com/nl, Instagram @denberendries

Vandaag niet thuis

De Nederlandse Romi Tweebeeke en Maaike Schmitz zijn vriendinnen, moeders en fotografen. In de eerste lockdown startten ze een Instagramaccount met tips voor avontuurlijke dagtrips, koffiehotspots en hotels waar kinderen graag gezien zijn. Binnenkort komt hun eerste boek uit, met de leukste (buiten)plekken kriskras door Nederland. Toepasselijk getiteld: Vandaag niet thuis.

© GF

Zicht op zebra’s

Safaripark De Beekse Bergen heeft zopas een hotel geopend. Je slaapt er in kamers van twee tot tien personen, met rechtstreeks zicht op zebra’s of giraffen. Gasten die een verblijf in het hotel boeken, krijgen niet alleen onbeperkt toegang tot het park, Speelland of het avontureneiland, maar ook tot andere attracties in Nederland zoals Luchtvaartmuseum Aviodrome of ZooParc Overloon.

Vandaag niet thuis is te koop vanaf 1 juni (22,50 euro), mo’media, vandaagnietthuis.nl

Je boekt het hotel vanaf 360 euro voor één nacht in een vijfpersoonskamer, inclusief ontbijt, beeksebergen.nl

© GF

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content