Dubai organiseert de Wereldtentoonstelling in 2020

© AFP

Dubai mag de Wereldtentoonstelling Expo 2020 organiseren. Het Arabische Emiraat haalde het in de derde ronde met 116 tegen 47 stemmen van de Russische stad Jekaterinenburg.

Dat maakte het Internationale Expo Bureau in Parijs bekend. De Turkse stad Izmir en de Braziliaanse stad São Paulo moesten in de eerste twee rondes al de duimen leggen.

De kandidatuur van Dubai, dat tot de Verenigde Arabische Emiraten behoort, nam deel met het motto “Connecting minds, creating the future”. Daarmee heeft voor het eerst een Arabisch land de organisatie voor een Wereldtentoonstelling toegewezen gekregen.

Wereldtentoonstelling 2015 in Milaan

Het Emiraat wil zich in 2020 als moderne internationale metropool met toekomstgerichte ontwikkeling en visie voorstellen. Vooral in Rusland is de ontgoocheling groot. Het land werd beschouwd als de grootste kanshebber.

De volgende Wereldtentoonstelling vindt in 2015 in Milaan plaats. De Noord-Italiaanse stad nam in 2008 met het motto “De planeet onderhouden, energie voor het leven” aan de race deel en had bij haar kandidatuur het accent op milieuvriendelijkheid gelegd.

In 2012 trok de Expo met 104 deelnemende landen meer dan acht miljoen bezoekers aan in de Zuid-Koreaanse stad Yeosu. Die behoorde tot de kleinere wereldtentoonstellingen en stond onder het motto “De levende oceaan en de kusten”.

Het internationale bureau voor de toewijzing van de expo maakt het verschil tussen een grotere “World Expo” en een kleinere “International Expo”. Een grote Expo vindt alle vijf jaar plaats en duurt zes maanden. De deelnemers bouwen daarvoor hun eigen paviljoenen. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content