Dit zijn de meest geliefde universiteitsbibliotheken volgens Instagram

. © Getty Images

Van het Trinity College in Dublin tot de Biblioteca Joanina in Portugal: dit zijn de universiteitsbibliotheken die het meest gedeeld worden op Instagram.

Het moet er zalig studeren zijn: in een van deze prachtige universiteitsbibliotheken. Maar het is ook al fijn om ze van buiten en van binnen te bekijken. Ze komen dan ook vaak voorbij op Instagram. The Knowledge Academy wilde graag weten welke universiteitsbibliotheken het meest geliefd zijn bij bezoekers en nam meer dan 300 bibliotheken onder de loep en ging na hoeveel hashtags ze op Instagram kregen. Dat is immers een goede graadmeter voor de populariteit van bezienswaardigheden.

De fraaie Radcliffe Camera van de universiteit van het Britse Oxford werd met 40.394 hashtags het meest gedeeld op Instagram. Op de tweede plaats met 22.135 hashtags eindigt de John Rylands Library van de University of Manchester eveneens in het Verenigd Koninkrijk. De wereldberoemde Trinity College Library in Dublin, waar het in het jaar 800 geschreven Book of Kells wordt bewaard, eindigt met 18.339 hashtags op de derde plaats.

Lees ook: In beeld: dertig van de mooiste bibliotheken in de wereld

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content