Acties
Shop
Knack Club
Neem of schenk een abonnement
Mode
Beauty
Design
Culinair
Reizen
Human Interest
Boekentips
Beluister de podcast 'Allez Circulez'
Podcast
Archief
Mode
Beauty
Design
Culinair
Reizen
Human Interest
Boekentips
Beluister de podcast 'Allez Circulez'
Neem of schenk een abonnement
Mode
Beauty
Design
Culinair
Reizen
Human Interest
Boekentips
Beluister de podcast 'Allez Circulez'
Podcast
Archief
Acties
Shop
Knack Club
Neem of schenk een abonnement
Culinair
Dit moet je eten in iedere Italiaanse provincie
© iStockphoto
Redactie Knack
21-10-2016, 14:15
Bijgewerkt op: 04-12-2020, 16:40
(via
Weather.com
)
1. Abruzzo
© iStockphoto
Arrosticini: lamsgerecht
© iStockphoto
Pizzelle of Ferratelle: lichte wafelkoekjes
© iStockphoto
2. Valle d’Aosta
© iStockphoto
Fonduta Valdostana: fondue van savooiekool en Fontine kaas
© iStockphoto
Carbonada: stoofpot met rundvlees en witte wijn
© iStockphoto
3. Puglia
© iStockphoto
Orecchiette: pastaschelpjes in de vorm van kleine oortjes
© iStockphoto
4. Basilicata
© iStockphoto
Matera brood
© iStockphoto
Senise pepertjes
© iStockphoto
5. Calabria
© iStockphoto
Ciambotta met aubergine en andere ingredienten.
© Grofix, Wikicommons
Nduja: mengeling van kruiden, pepertjes en vlees
© iStockphoto
Struffoli of Pignolata: gefrituurde honingbolletjes
© iStockphoto
6. Campania
© iStockphoto
Pizza: geboren in Napels
© iStockphoto
7. Emilia-Romagna
© iStockphoto
Parmigiano Reggiano kaas
© iStockphoto
Tortellini: met kaas gevulde pasta
© iStockphoto
8. Friuli-Venezia Giulia
© iStockphoto
Prosciutto di San Daniele
© Jsp68, Wikicommons
9. Lazio
© iStockphoto
Carciofi alla giudìa: artisjokken op joodse wijze
© iStockphoto
Spaghetti alla Carbonara
© iStockphoto
10. Liguria
© iStockphoto
Pesto alla Genovese
© iStockphoto
11. Lombardia
© iStockphoto
Risotto met garnalen
© iStockphoto
Saffron risotto osso bucco
© iStockphoto
12. Marche
© iStockphoto
Gerechten met vis zijn een specialiteit uit Ancona, de hoofdstad van Marche
© iStockphoto
Ascoli Picene: gevulde olijven
© iStockphoto
13. Molise
© iStockphoto
Scapece Alla Molisana
© iStockphoto
14. Piemonte
© iStockphoto
Arborio: soort rijst die onder andere gebruikt wordt in risotto
© iStockphoto
Rijst of pasta met Tartufo d’Alba (truffels)
© iStockphoto
15. Sardinie
© iStockphoto
Malloreddus: soort pasta
© iStockphoto
16. Sicilie
© iStockphoto
Caponata met aubergine en selderij
© iStockphoto
Kalsvlees marsala
© iStockphoto
17. Trentino-Alto Adige
© iStockphoto
Canederli: soort Oostenrijke knödel
© iStockphoto
18. Toscane
© iStockphoto
Pecorino kaas uit Pienze
© iStockphoto
Steak alla fiorentina
© iStockphoto
19. Umbria
© iStockphoto
Tartufi neri of bianchetti: zwarte of grijs-witte truffels
© iStockphoto
Fine tagliolini: pasta met truffels
© iStockphoto
20. Veneto
© iStockphoto
Sarde in saor: sardientjes met azijn, uien, rozijntjes en pijnboompitten
© iStockphoto
Rijst en erwten op z’n Ventiaans
© iStockphoto
Fout opgemerkt of meer nieuws?
Meld het hier
Partner Content