De Sanicole Airshow is een echt internationaal evenement met een groot scala aan militaire en civiele deelnemers afkomstig uit 11 landen.

De beste piloten en teams van België, Nederland, Engeland, Frankrijk, Amerika, Spanje, Oostenrijk, Tsjechië, Roemenië, Turkije, ... passeren de revue en laten zien wat de luchtvaart in Europa en ver daarbuiten te bieden heeft.

In het gevarieerde programma komen zowel moderne als historische toestellen maar ook acrobatische solodemonstraties en patrouilles aan bod.

Militaire formaties

Militaire patrouilles spreken tot ieders verbeelding. Dit jaar heeft de vliegshow de Spaanse groep Patrulla Aguilla, die behoort tot de top van het Europese formatievliegen, als gast.

Ook de Turkse luchtmacht zal met een F-16 demonstratie aanwezig zijn. De Deense luchtmacht zal dit jaar voor het eerst meedoen met een spectaculaire demonstratie.

Exclusief voor Europa presenteerde Aeroclub Sanicole in 2010 de Skyhawks, het parachute team van de Canadese landmacht. Dit jaar onderbreken de Amerikaanse Golden Knights hun Amerikaanse tournee voor een exclusief en eenmalig optreden in Europa. Dit elite para team van de Amerikaanse landmacht zal een van de topattracties worden op de International Sanicole Airshow.

Ter nagedachtenis van de aanval op Pearl Harbor, nu 70 jaar geleden, is er zowel een Japanse Zero als een Amerikaanse P-40 Kitty Hawk. Beide toestellen zijn afkomstig uit een Franse privé collectie.

Need for speed

In aanvulling op het het acrobatische werk staat Sanicole garant voor een aantal knappe militaire demonstraties. De demonstratie van de Nederlandse Apache aanvalshelikopter is even stoer als spectaculair.

Ook het Mirage 2000 duo van de Franse Luchtmacht zal met hun grote deltavleugel, erg krachtige motor en gesloten formatie het publiek zeker weten te boeien.

De Tsjechische luchtmacht wordtt vertegenwoordigd door de Mi-24 Hind aanvalshelikopter, de L-159 Alca en de JAS 39 Gripen. Drie demonstraties die telkens weer erg gesmaakt worden door de bezoekers.

Sunset

De 35ste verjaardagsairshow wordt voorafgegaan door de tweede sunset airshow op vrijdag 16 september van 18 tot 20 uur. Deze compacte 2-uur durende airshow bij valavond brengt een select programma bij een ondergaande zon. Door gebruik te maken van pyro-technics zal het visuele spektakel nog versterkt worden.

Het volledige programma van de vliegshow is te vinden op de website van Sanicole. (MS)

De Sanicole Airshow is een echt internationaal evenement met een groot scala aan militaire en civiele deelnemers afkomstig uit 11 landen. De beste piloten en teams van België, Nederland, Engeland, Frankrijk, Amerika, Spanje, Oostenrijk, Tsjechië, Roemenië, Turkije, ... passeren de revue en laten zien wat de luchtvaart in Europa en ver daarbuiten te bieden heeft. In het gevarieerde programma komen zowel moderne als historische toestellen maar ook acrobatische solodemonstraties en patrouilles aan bod. Militaire formaties Militaire patrouilles spreken tot ieders verbeelding. Dit jaar heeft de vliegshow de Spaanse groep Patrulla Aguilla, die behoort tot de top van het Europese formatievliegen, als gast. Ook de Turkse luchtmacht zal met een F-16 demonstratie aanwezig zijn. De Deense luchtmacht zal dit jaar voor het eerst meedoen met een spectaculaire demonstratie. Exclusief voor Europa presenteerde Aeroclub Sanicole in 2010 de Skyhawks, het parachute team van de Canadese landmacht. Dit jaar onderbreken de Amerikaanse Golden Knights hun Amerikaanse tournee voor een exclusief en eenmalig optreden in Europa. Dit elite para team van de Amerikaanse landmacht zal een van de topattracties worden op de International Sanicole Airshow. Ter nagedachtenis van de aanval op Pearl Harbor, nu 70 jaar geleden, is er zowel een Japanse Zero als een Amerikaanse P-40 Kitty Hawk. Beide toestellen zijn afkomstig uit een Franse privé collectie.Need for speed In aanvulling op het het acrobatische werk staat Sanicole garant voor een aantal knappe militaire demonstraties. De demonstratie van de Nederlandse Apache aanvalshelikopter is even stoer als spectaculair. Ook het Mirage 2000 duo van de Franse Luchtmacht zal met hun grote deltavleugel, erg krachtige motor en gesloten formatie het publiek zeker weten te boeien. De Tsjechische luchtmacht wordtt vertegenwoordigd door de Mi-24 Hind aanvalshelikopter, de L-159 Alca en de JAS 39 Gripen. Drie demonstraties die telkens weer erg gesmaakt worden door de bezoekers. Sunset De 35ste verjaardagsairshow wordt voorafgegaan door de tweede sunset airshow op vrijdag 16 september van 18 tot 20 uur. Deze compacte 2-uur durende airshow bij valavond brengt een select programma bij een ondergaande zon. Door gebruik te maken van pyro-technics zal het visuele spektakel nog versterkt worden. Het volledige programma van de vliegshow is te vinden op de website van Sanicole. (MS)