Het project kadert in het grootschalige Antwerpse herdenkingsprogramma rond de Eerste Wereldoorlog en werd ontwikkeld door het Antwerpse Vredescentrum.

Deelnemende klassen krijgen bovendien ook een ticket om op 3 oktober 2014 als een van de eersten over de tijdelijke pontonbrug over de Schelde te wandelen. Die wordt aangelegd ter herinnering aan de brug die de Belgische genietroepen in 1914 over de Schelde bouwden als aanvoer- en evacuatieroute voor het leger en de Antwerpse bevolking.

Bruggen bouwen

Ook het beleefparcours in het museum Vleeshuis draait grotendeels rond bruggen bouwen in oorlogsgebied, ook symbolisch. Leerlingen volgen er een informatief en interactief parcours waarbij ze hindernissen tegenkomen die de vrede in de weg liggen.

Door in groepjes opdrachten uit te voeren en op zoek te gaan naar materialen, kunnen ze letterlijk en figuurlijk een brug bouwen zodat ze "veilig de wereld vol conflicten kunnen oversteken".

Het Vredescentrum van de provincie en de stad Antwerpen coördineert dit najaar en volgend jaar een groot herdenkingsprogramma rond '14-'18. Antwerpen was in 1914 immers even de tijdelijke hoofdstad van België en zetel van de regering, het parlement, het leger, de koninklijke familie en de diplomatie.

Er worden in het herdenkingsjaar onder meer historische wandelingen, lezingen en tentoonstellingen georganiseerd. Voor meer informatie daarover kan men terecht op de website www.antwerpen14-18.be. (Belga/MS)

Het project kadert in het grootschalige Antwerpse herdenkingsprogramma rond de Eerste Wereldoorlog en werd ontwikkeld door het Antwerpse Vredescentrum. Deelnemende klassen krijgen bovendien ook een ticket om op 3 oktober 2014 als een van de eersten over de tijdelijke pontonbrug over de Schelde te wandelen. Die wordt aangelegd ter herinnering aan de brug die de Belgische genietroepen in 1914 over de Schelde bouwden als aanvoer- en evacuatieroute voor het leger en de Antwerpse bevolking.Bruggen bouwen Ook het beleefparcours in het museum Vleeshuis draait grotendeels rond bruggen bouwen in oorlogsgebied, ook symbolisch. Leerlingen volgen er een informatief en interactief parcours waarbij ze hindernissen tegenkomen die de vrede in de weg liggen. Door in groepjes opdrachten uit te voeren en op zoek te gaan naar materialen, kunnen ze letterlijk en figuurlijk een brug bouwen zodat ze "veilig de wereld vol conflicten kunnen oversteken". Het Vredescentrum van de provincie en de stad Antwerpen coördineert dit najaar en volgend jaar een groot herdenkingsprogramma rond '14-'18. Antwerpen was in 1914 immers even de tijdelijke hoofdstad van België en zetel van de regering, het parlement, het leger, de koninklijke familie en de diplomatie. Er worden in het herdenkingsjaar onder meer historische wandelingen, lezingen en tentoonstellingen georganiseerd. Voor meer informatie daarover kan men terecht op de website www.antwerpen14-18.be. (Belga/MS)