Culinair tripje in gedachten? Drie tips voor hongerige reizigers

© GF
Veerle Helsen

Reisjournaliste Veerle Helsen schippert in tijden van corona tussen kleurcodes en bubbeladviezen. Nu de wereld stilaan opnieuw ‘opengaat’, kunnen we voorzichtig reisplannen maken. Deze week: tips voor hongerige reizigers.

Restaurant with rooms

De hotels van The Pig staan bekend om hun goede smaak. Je vindt ze in de mooiste Engelse huizen of kastelen en de kamers zijn ingericht met Engelse baden, bloemetjesbehang, gouden lampen en fluwelen zetels. De oprichter van de keten omschrijft zijn concept als restaurants with rooms, om duidelijk te maken dat het eten er allesbehalve bijkomstig is. Elke Pig heeft meerdere resto’s binnen of garden shacks buiten, plus een eigen kruidentuin. De chefs focussen op streekproducten: zo kun je er op ontdekking in het ‘ 25 miles menu’, met ingrediënten uit de omgeving.

thepighotel.com

PARIS SUCRÉ

Haute pâtisserie en Parijs gaan al jaren hand in hand, maar sinds kort beweegt er iets in de wereld van de boulangeries. Drie tips voor fans van de betere bakker.

Culinair tripje in gedachten? Drie tips voor hongerige reizigers
© GF

1. Mamiche

Een roule canelle, babka du jour of croissant, oprichters Victoria Effantin en Cécile Khayat doen het er allemaal even verrukkelijk uitzien.

mamiche.fr

2. Maison Aleph

Chef-patissier Myriam Sabet bereidt lekkers met oosterse invloeden, zonder bewaarmiddelen of kleurstoffen.

maisonaleph.com

3. Fou de Pâtisserie

Deze zoete boetiek is een concept van Muriel Tallandier en Julie Mathieu, die enkele jaren geleden het eerste Franse patisseriemagazine startten.

foudepatisserie.com

FOODIE EILAND

Op het mini-eiland Île de Noirmoutier vind je enkele foodie hotspots zoals het restaurant en de bistro van sterrenchef Alexandre Couillon. Hij vernieuwde tijdens de lockdown de gastenverblijven en start komende zomer ook een delicatessenzaak. Bij hotel Villa Arthus-Bertrand kun je dan weer paniers pique-nique bestellen, picknickmanden gevuld met lokaal lekkers.

alexandrecouillon.com, villa-arthusbertrand.com

Culinair tripje in gedachten? Drie tips voor hongerige reizigers
© GF

Reizen is momenteel toegelaten, maar wordt afgeraden. Check de laatste maatregelen op diplomatie.belgium.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content