Het uitbreidingsproject voor de luchthaven Fiumicino in Rome, de belangrijkste luchthaven van Italië qua verkeer, is geweigerd door een technische commissie van het ministerie van Milieu, die het project bestempeld heeft als onverenigbaar met het aanwezige natuurreservaat. Dat heeft het ministerie bekendgemaakt.

Fiumicino is de belangrijkste Italiaanse luchthaven, voor die van Milaan en Bergamo. Fiumicino ontving in 2018 bijna 43 miljoen passagiers, een stijging met 5 procent ten opzichte van het voorgaande jaar en 23,2 procent van het nationale totaal.

Het uitbreidingsproject voor de luchthaven Fiumicino in Rome, de belangrijkste luchthaven van Italië qua verkeer, is geweigerd door een technische commissie van het ministerie van Milieu, die het project bestempeld heeft als onverenigbaar met het aanwezige natuurreservaat. Dat heeft het ministerie bekendgemaakt.Fiumicino is de belangrijkste Italiaanse luchthaven, voor die van Milaan en Bergamo. Fiumicino ontving in 2018 bijna 43 miljoen passagiers, een stijging met 5 procent ten opzichte van het voorgaande jaar en 23,2 procent van het nationale totaal.