Je schreef eerder al twee kookboeken. Waarom kies je nu bewust voor een reisgids?

'Ik had zin in een nieuwe uitdaging. Wanneer mijn vrienden en volgers op reis vertrokken, vroegen ze of ik geen toffe hotels of winkels kon aanraden. Bovendien vond ik alleen reisgidsen die zich op een bepaalde niche richtten: of restaurants, of eetadressen, of hotels. Ik wilde een boek creëren waarin dat allemaal samenkwam.'

Uiteindelijk is het een omvangrijk boek geworden. Hoe selecteer je die plekken?

'Een hotel hoeft geen vijf sterren en een 25-meterbad te hebben. Een gezellig boetiekhotel met een goede service komt ook in mijn boek, net zoals Vietnamees dineren op oude barkrukken. Het plaatje moet kloppen en zo ben ik op veel plaatsen gebotst. Dankzij mijn modellenwerk ontdekte ik internationale steden zoals Londen, Ibiza en Marrakesh, waarmee ik een speciale connectie opbouwde, maar elke drie maanden keerde ik weleens terug naar België. Die plekjes kon ik mijn lezers dus ook niet onthouden.'

Welke adresjes moeten lezers onthouden uit het boek?

'In elke stad heb ik wel één ultieme favoriet. Als je in Parijs bent, moet je restaurant Girafe gezien hebben. Daar is het supermooi om te zitten. Ben je in Antwerpen, dan zou ik de Vietnamese stijl bij Camino aanraden. Ga je op citytrip om te winkelen, bezoek dan zeker de vintagewinkel Metropolis in New York. Maar ook de winkel in Los Enamorados in Ibiza is de moeite waard om inspiratie op te doen.'

© .