Bezienswaardigheden

Internationale vluchten landen op het hoofdeiland, Viti Levu. De nabijgelegen stad Nadi vormt een goede uitvalsbasis voor een kort bezoek, aangezien je er heel wat excursies kan boeken. Zo voert de door palmbomen omgeven Queens Highway langs de zuidkant naar Suva, de Kings Highway doet hetzelfde langs de noordkant. Het binnenland verkennen kan langs de ruige Nausori Highlands.

Dat binnenland van Viti Levu bestaat uit een onherbergzaam vulkanisch gebergte met bossen, maar ook uit plantages en boerderijen. Rondom de stad liggen massa’s suikerrietplantages. Daarnaast ligt de prachtige orchideeëntuin bij Nadi. Tenslotte is Nadi het vertrekpunt voor de Island Resorts in West-Fiji en enkele resorts op de Mamanuca-eilanden.

Meer dan drie vierde van de totale bevolking leeft op Viti Levu. De oostelijke zijde van het eiland is de meest regenachtige, maar daardoor ook erg vruchtbare kant. De hoofdstad Suva ligt aan de zuidoostkust. Ook al is dit de grootste stad van het eiland, toch gaat ook hier er alles rustig aan toe. Vooral de botanische Thurston Gardens en het nationale museum met Polynesische kunst lonen de moeite.

Aan de zuidkust van het hoofdeiland ligt de Coral Coast. Die loopt van het zuiden van Nadi tot aan Suva en bestaat uit baaien met prachtige stranden en koraalriffen. Aan deze kust ligt Natadola Beach, Fiji’s mooiste strand. Daar komt ook de oude trein toe, na een tocht over ’the Coral Coast Scenic Railway’.

Als toeristensteunpunt van de Coral Coast doet het voormalige boerenstadje Sigatoka dienst. Bovendien is het stadje een ideaal vertrekpunt om de Sigatoka-zandduinen en de gelijknamige vallei met haar culturele en archeologische bezienswaardigheden te ontdekken.

Zo is er Tavuni Hill Fort, een duinversterking in tijden van oorlog. Ook kunnen excursies gemaakt worden langs de Sigatoka-rivier tot in de onherbergzame Nausori Highlands. De Namosi Highlands op hun beurt bestaan dan weer uit fenomenale berglandschappen met tropisch regenwoud en watervallen.

Naast het hoofdeiland zijn vooral Mamanuca en de Yasawa-eilandengroep populair. De twee groepen liggen ten westen van het hoofdeiland, van waaruit dagelijks boten varen. In Yasawa waan je je soms letterlijk op een onbewoond eiland.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content