Nachtleven

Net als grote broer New York staat ook Madrid bekend als ‘de stad die nooit slaapt’. Dag of nacht, overal en altijd zie je massa’s mensen, jong of oud, op straat. Die reputatie dankt de Spaanse stad aan het feit dat het leven zich er grotendeels ’s avonds én op straat afspeelt. Zo gaan de Madrilenen pas tegen 22 uur eten, waardoor het echte uitgangsleven pas rond 1 uur op gang komt.

Een ander fenomeen dat samenhangt met dit straatleven is ‘botellón’. Groepjes jongeren kopen daarbij drank in de supermarkt en drinken die samen op straat op. Hoewel deze traditie sinds een paar jaar verboden is, troepen af en toe toch nog groepjes jongeren samen op één of ander pleintje.

Het uitgaansleven in Madrid is erg gevarieerd. Om de avond te starten is er Gran Vía, zowat het Broadway van Madrid. Na middernacht kan je naar één van de uitgaanswijken, die allemaal hun eigen karakteristieken hebben. Een goede uitvalsbasis voor de verschillende wijken is Puerta del Sol. Op dit plein spreken Madrilenen dan ook vaak af. Van daaruit trekken ze naar Plaza Mayor, dat ’s avonds het ideale decor vormt voor een romantisch avondje uit. Als je op zoek bent naar een discotheek, dan moet je beslist naar Malasaña. De hele nacht door loopt daar een massa volk over straat. Ook Plaza del Dos de Mayo ligt in de wijk. De bars in Malasaña trekken vooral het alternatieve volkje aan.

De hippe Madrilenen verzamelen dan weer in Chueca, de wijk tussen Calle Fuencarral en Calle Hortaleza. Overdag kan je er naar hartenlust winkelen, ’s nachts zitten de bars er overvol. De homobuurt ligt in de wijk en ook de internationale inwoners weten Chueca te smaken. Als je avondje uit wat prijziger mag zijn, kan je naar de Salamancawijk net buiten het centrum. Maar ook rond Plaza de Santa Ana liggen heel wat ‘betere’ etablissementen.

Voor de meer authentieke wijken moet je naar het zuiden van de stad. Zowel La Latina als Lavapiés bestaan uit een wirwar van kleine steegjes. Je kan er ontsnappen aan de drukte in een van de multiculturele, bohémienachtige cafeetjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content