Praktische informatie

Tijdzone Van +1 tot +11 uur

Valuta Roebel

Beste reistijdDe beste tijd om de Russische Federatie te bezoeken is de periode tussen mei en oktober, maar dit land in de sneeuw is ook de moeite waard. De slechtste periode is van eind februari tot en met begin april omdat het dan erg nat en somber is.

Culturele gedragsregelsGeef Russen geen hand boven een drempel, want dat brengt ongeluk. Als je bij iemand op bezoek gaat, doe je best je schoenen uit.

AfstandDe afstand tussen Brussel en Moskou is 3550 kilometer. Je doet er ongeveer 3,5 uur over om naar Moskou te vliegen.

VerkeersregelsHet verkeer rijdt aan de rechterkant van de weg. De maximumsnelheden: binnen de bebouwde kom mag je niet sneller dan 60 km/u, buiten de bebouwde kom maximaal 90 km/u en op de snelweg maximaal 120 km/u. De verkeersregels wijken niet af van de regels die hier gelden, maar de Russen lijken zich achter het stuur nergens aan te houden. Tramlijnen wordt gebruikt als inhaalstrook en van een driebaansweg maken ze een vijfbaansweg.

Het maximum toegestane alcoholpromillage is net als in België 0,5 promille.

Openbaar vervoerRusland is zo’n enorm land dat je vaak het beste met het vliegtuig kan reizen. Meestal zal je dan gebruik moeten maken van een Russische vliegmaatschappij. Helaas zijn de Russische vliegtuigen niet erg betrouwbaar. De bekendste Russische vliegmaatschappij is Aeroflot maar dit is tegelijk de minst veilige maatschappij ter wereld.

Met de trein reizen kan ook. Ze zijn comfortabel en goedkoop, maar het kan natuurlijk erg lang duren voordat je je bestemming bereikt hebt. Het grote voordeel is wel dat je dan veel ziet van het uitgestrekte land en veel leert over de Russische cultuur. De bekendste spoorlijn in Rusland is natuurlijk de Transsiberië Express die je van Moskou naar Vladivostok brengt (8000 kilometer).

Alle grote steden hebben een uitgebreid metronet, maar je kan ook gebruik maken van de bus of tram.

DocumentenBenodigde reisdocumenten voor Oostenrijk.

Gezondheid Het gezondheidsadvies van het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen.

Reisadvies Het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Elektriciteit220 volt

Telefoonnummer007

LinksRussia Information and Destination Guide

Russia Travel

Way to Russia

Moskou

Sint-Petersburg

Novosibirsk

Yekaterinburg

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content