Wat moet je zien?

De Euromast is met 185 meter de hoogste toren van Nederland. Je hebt er een prachtig uitzicht over Rotterdam en de haven. Bovendien kan je er een ruimtevaartavontuur beleven en dat is leuk voor kinderen en volwassenen.

Het vermaarde Boijmans Van Beuningen Museum kan bogen op verschillende collecties: Oude Kunst (Van Dyck, Bruegel, Rubens en Titiaan), het Prentenkabinet (Rembrandt, Cézanne, Delacroix en Dürer), Kunstnijverheid en Moderne Kunst (Monet, Munch, Magritte, Kandinsky en Appel).

Dit is slechts één stek in de beroemde museumwijk. Schuin over het Boijmans staat de imposante waterburcht van het Nederlandse Architectuurmuseum, in 1993 afgewerkt door Jo Coenen. Uit diezelfde periode stamt de nabijgelegen Kunsthal, een expositieruimte van Rem Koolhaas die ook het Museumpark vorm gaf.

Tegenover Boijmans staan prachtige modernistische villa’s uit de jaren dertig. Breng zeker een bezoek aan het huis Sonneveld (Jongkindstraat 12), dat opnieuw werd ingericht in de moderne stijl van toen. Je kunt ook het Chabotmuseum bezoeken, gewijd aan het oeuvre van deze expressionistische beeldhouwer.

Het Witte de With Museum bestaat uit 2 verdiepingen van ieder 600 m² en is volledig gewijd aan hedendaagse kunst.

Diergaarde Blijdorp is één van de drukst bezochte dierentuinen van Nederland. Oceanium is er een zeer levensechte waterwereld waar je onderdoor kan lopen. De dieren in deze zoo leven in gebieden die lijken op hun natuurlijke omgeving, zoals het gorilla eiland en het Maleisische bos.

Het arboretum Trompenburg is aangelegd in 1820 en ongeveer 6 hectare groot. Hier staan bomen en planten uit de hele wereld en het is dan ook de moeite waard om er een wandeling te maken.

De grote St.Laurenskerk werd tussen 1449 en 1525 gebouwd. In 1940 brandde ze af, maar daarna is ze weer opgebouwd. In deze kerk bevindt zich onder andere het grootste mechanische orgel van Europa.

Als kers op de taart nog een icoon van het vooroorlogse modernisme: de koffie- en tabaksfabriek Van Nelle. De fabriek met de glazen gevels lijkt op een oceaanreus en is ongetwijfeld één van de mooiste bedrijfsgebouwen van de vorige eeuw.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content