Vervoer

De internationale treinen komen aan op het centraal station in het centrum. Vanuit dit station kan je ook treinen nemen naar de andere steden in Nederland.

Er zijn vaak files in en rond Rotterdam, maar wanneer je eenmaal in het centrum bent, is het geen probleem om de auto te parkeren.

Binnen Rotterdam kan je met de bus, metro of tram reizen. Je hebt daarvoor een strippenkaart nodig. Je stempelt het aantal zones af dat je gaat reizen. Een rit binnen de stad is vrijwel altijd twee zones.

Je kan de strippenkaart het beste van tevoren in een postkantoor, tabakswinkel of op het station kopen. Wanneer je ze in de bus of tram koopt, zijn ze en stuk duurder. In het weekend rijden er speciale nachtbussen en daar heb je een speciaal kaartje voor nodig dat je in de bus kan kopen.

Dan is er nog de treintaxi die loopt van het station naar willekeurig welke plaats in de stad. Je kan het kaartje op het station kopen en dat is niet duur. Een treintaxi vertrekt wel pas zodra er minimaal drie passagiers zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content