Praktische informatie

Tijdzone+0 uur

GeldForint

Beste reistijdHongarije kan het hele jaar bezocht worden. Vermijdt echter zo veel mogelijk de winter. Dan zijn veel musea en andere bezienswaardigheden gesloten.

AfstandDe afstand tussen Brussel en Boedapest is 1.140 kilometer. Je vliegt er ruim anderhalf uur over.

VerkeerBinnen de bebouwde kom is maximumsnelheid 50 km/u, buiten de bebouwde kom 90 km/u, op vierbaanswegen 110 km/u en op snelwegen 130 km/u. Op de snelweg moet je trouwens altijd, dus ook overdag, met de lichten aan rijden. Je moet dan trouwens ook een autovignet hebben. Je kan het kopen aan de grens of bij benzinestations.

Met een slok op achter het stuur zitten is streng verboden. Je mag geen druppel alcohol in je bloed hebben. Overtreed je deze regel dan staat je een flinke geldboete of intrekking van het rijbewijs te wachten.

Openbaar vervoerIn Hongarije ligt een uitgebreid spoorwegennet. Daarnaast kan je iedere stad en ieder dorp met de bus bereiken en in de steden rijden meestal trams en (enkel in Boedapest) de metro. Naar Belgische maatstaven is het openbaar vervoer hier bijzonder goedkoop. Onderdanen van de EU-lidstaten die 65 jaar of ouder zijn mogen trouwens gratis met het openbaar vervoer reizen.

Documenten Benodigde reisdocumenten voor de Hongarije.

GezondheidGezondheidsadvies van het Tropisch Instituut voor Geneeskunde in Antwerpen.

ReisadviezenReisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Elektriciteit220 Volt

Telefoonnummer00 36

LinksHongaars verkeersbureau

Go to Hungary

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content