© Thinkstock

De regio Ilia is enorm veelzijdig: bergen, een groot aantal vakantiedorpjes, zandstranden, helder blauw water, mijnbomen en niet te vergeten belangrijke archeologische sites zoals Olympia, Ilis en de tempel van Epicurios.

Alle ingrediënten voor een geslaagde vakantie zijn aanwezig. U kunt er van de zon genieten, zwemmen, lekker eten en terug in de tijd reizen.

Olympia In het westen van de Peloponnesos, in de vallei van de Goden, ligt de geboorteplaats van het belangrijkste atletiekevenement te wereld: de Olympische Spelen in de antieke stad Olympia. Het is een geliefde toeristische bestemming, gemakkelijk te bereiken vanuit onder andere Athene en waarschijnlijk de site die het meeste indruk zal maken tijdens een vakantie in Griekenland.

Bezoekers kunnen wandelen tussen de indrukwekkendste ruïnes van het stadion waar drieduizend jaar geleden atleten trainden voor de wedstrijden. Bezoek er het museum met enkele unieke beelden zoals de gebeeldhouwde decoraties van de Tempel van Zeus (één van de zeven antieke wereldwonderen), de beroemde Hermis van Praxiteles en het beeld van Nike van Paionios. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content