Vooral in de zomerperiode is het openluchtvermaak in Athene grenzeloos. In openluchtbioscopen draaien de laatste films, er zijn de zogenaamde tuincafé’s en in het sfeervolle theater van Herodes Atticus aan de voet van de Acropolis worden concerten gegeven.

Voor de meeste Atheners betekent vermaak echter tot laat in de avond in een taverna zitten, gevolgd door een kroegentocht tot in de vroege uurtjes. Overal in de stad vindt u grote discotheken en kleine rempétika-clubs, met traditionele Griekse muziek. Athene komt tegemoet aan ieders muzikale smaak.

De twee meest bekende uitgaansgelegenheden in Athene zijn Balthazar en Mommy. In Balthazar worden vaak lokale sterren gesignaleerd. Het is een bar-restaurant in een prachtig neo-klassiek gebouw. Je kunt er dineren in het restaurant in de tuin van het complex en dansen in de R&B club. Een drankje kost al gauw 9 euro..

Mommy is een populaire uitgaansgelegenheid voor dertigers. Elke kamer heeft zijn eigen thema. Rond middernacht gaat de DJ over op house. Naast dansgelegenheid is er ook een bar/restaurant en een lounge. De entree is net als in Balthasar gratis, drankjes beginnen van 8 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content