Op de piste

In Alpe d’Huez kan je je als skiër uitleven. Het skigebied levert niet alleen 237 km pistes, maar veel bergflanken liggen ook aan de zonnekant. Nadeel van dit zonnige skiën: de interessantste en populairste pistes zitten helaas dikwijls overvol.

Het gebied heeft met de talrijke duizelingwekkende pistes (tot niveauverschil van 2.230 m) een reputatie hoog te houden. De afdaling van de Sarenne begint boven op de gletsjer en vormt met zijn 16 kilometer één van de langste zwarte piste in Europa. Nog steiler is de befaamde Tunnel-piste die zijn naam dankt aan de… tunnel waar je doorheen moet.

Liefhebbers van hors piste en stille genieters van panorama’s zijn hier op hun plaats. Een relatief goed systeem van liften en een indrukwekkend arsenaal aan sneeuwkanonnen – méér dan 600 stuks – zorgen voor een open, interessant gebied. Wel even opletten in warmere tijden: op de zuidflanken heeft de sneeuw de neiging snel te vervallen in een papje.

Alpe d’Huez staat dus bekend voor zijn zwarte en moeilijke pistes. Maar beneden in het dal kan de beginner aan de slag op een veelvoud aan makkelijke pistes. En als je enigszins uit de voeten kan, mag je rustig denken aan uitstappen naar omliggende dorpen als Vaujany of Oz. Wie er dan nog niet genoeg van heeft, kan gaan nachtskiën.

Nog dit. Langlaufers hebben in totaal 54 km wandelplezieren Alpe d’Huez is gekend om zijn prima skischool.


Plan van de pistes

Tarieven van de skipassen

Webcams

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content