Winkelen

Hasselt staat sinds jaar en dag bekend als winkelstad. Die reputatie kreeg de stad kort na de Tweede Wereldoorlog. In 2006 is Hasselt ook op de kaart gezet als Stad van de Smaak. Daarom omvat de Smaakroute, die na de tv-serie ‘De smaak van de Keyzer’ in Hasselt in het leven geroepen is, zowel voedingswinkels als andere shopadresjes. Want smaak omvat in Limburg ook design, architectuur en mode.

Hasselt heeft een verbazend groot en gevarieerd aanbod. Het is dan ook de vierde winkelstad van België. Zo biedt Hasselt meer dan zeshonderd handelszaken binnen een straal van achthonderd meter. Bovendien is een groot deel van het centrum autovrij, waardoor de shopper er het rijk voor zich alleen heeft.

Je vindt in Hasselt zowel boetiekjes, luxueuze winkels als speciaalzaken. Zo verwelkomt ontwerper Stijn Helsen je er in zijn conceptstore, moet je voor speculaas even langs patisserie Cools passeren en heeft Huis Pricken een goede naam als kruidenierswinkel. Liefhebbers van design kunnen dan weer terecht in Donum, dat gevestigd is in het eclectische voormalige postgebouw.

De meeste winkels liggen in de Demerstraat. Die gaat over in de Hoogstraat en de Koning Albertstraat. Al vestigen steeds meer bekende winkelketens zich in de Tweetorenwijk, die de laatste jaren flink opgewaardeerd is. In de Diesterstraat, de Dokter Willemsstraat, de Kapelstraat en de Aldestraat zijn vooral de exclusieve winkels gevestigd.

Tijdens de warmere maanden kan je op zaterdagnamiddag achter het stadhuis terecht voor een kunstmarkt. Op zaterdagvoormiddag vindt op het Kolonel Dusartplein een antiek-, brocante en curiosamarkt plaats.

Links

Hasselt de winkelstad

Hasselt handelsgids

Foto: Toerisme Hasselt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content