Bezienswaardigheden

Dubai en Abu Dhabi zijn de bekendste en meest op toerisme gerichte emiraten. Behalve de ultramoderne en uiterst luxueuze winkelcentra, hotels en entertainmentparken zijn er in Dubai ook verschillende interessante musea. Één daarvan is het Dubai Museum, gevestigd in een fort uit 1787 en gewijd aan het dagelijks leven in het verleden. In het Heritage en Diving Village maak je kennis met de oude tradities van de Emiraten. Dubai heeft ook een mooi oud centrum, de wijk Bastakiya, en een leuke souk waar je goedkoop gouden sieraden kan kopen.

Buiten de stad Dubai mag je een bezoek aan Hatta, een ongeveer 2000 jaar oud stadje midden in de Hatta bergen, niet overslaan. Je vindt hier een oud fort, een moskee en dertig historische gebouwen midden in een prachtig woestijnlandschap.

Ook Abu Dhabi heeft meer te bieden dan dure winkels. De stad Abu Dhabi is een aangename plaats met een mooie promenade met tuinen en talloze verlichte fonteinen langs de zee. In het Abu Dhabi Heritage Village zie je hoe de Emiraten eruit zagen voordat er olie werd gevonden. In de Petroleum Exhibition kan je juist weer zien hoe Abu Dhabi zich ontwikkeld heeft dankzij de vondst van de olie.

Abu Dhabi bezit ook een schitterende natuur: mooie stranden en een spectaculaire woestijn met voortdurend bewegende zandduinen.

De andere vijf emiraten hebben meer hun authentieke karakter bewaard. Ajman wordt wel de Tuinstad van de Golf genoemd om zijn vele en mooie tuinen. Ajman wordt omringd door rode zandduinen en de bergen van het Hajargebergte. Wat je hier zeker niet moet missen is een bezoek aan een traditionele kamelenmarkt.

In Sharjah vind je waarschijnlijk de mooiste stranden in de Emiraten. In de stad Sharjah moet je de oude souk en de King Faisal moskee, de grootste moskee in de Emiraten, bezoeken. In Ajman kan je nog authentieke werven voor dhows (traditioneel Arabisch zeilschip) bekijken. Ras al Khaymah bezit een prachtige kust met bergen die doorlopen tot aan de zee. En in Umm al Qaywayn staan nog huizen van koraalsteen.

De grote troef van Fujairah zijn de schitterende koraalriffen. De kust van Fujairah is dan ook zeer geschikt om te duiken en snorkelen. Bovendien liggen er verspreid door dit emiraat overal eeuwenoude forten waarvan die in Bithna en de kustplaats Fujairah de bekendste zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content