Het culturele aanbod in Boston en Cambridge is indrukwekkend en dat heeft zonder meer te maken met het levendige studentenleven. Het Berklee College of Music is een van de beste jazz en moderne muziek opleidingen in Amerika. De studenten van dit conservatorium verzorgen regelmatig concerten in het Berklee Performance Center.

Daarnaast hebben verschillende prestigieuze theatergezelschappen en orkesten hun standplaats in Boston. Denk maar aan The Boston Pops, The Huntington Theater Company en The American Repertory Theater.

Het hoeft helemaal niet te duur te zijn om een theater- of muziekvoorstelling bij te wonen. Wanneer je een kaartje koopt op de dag van de voorstelling, betaal je de helft van de normale prijs. Je kan daarvoor terecht aan de zuidpunt van Faneuil Hall Marketplace en op Copley Square in Back Bay.

Op het gebied van popmuziek heeft Boston een aardige reputatie. Heel wat bands (zoals de Lemonheads, James Taylor, The Dropkick Murphy’s en Morphine) komen er vandaan en verschillende andere groepen begonnen hun carrière hier. Boston is dan ook rijk aan clubs waar beginnende of al bekende groepen live optreden. Er zijn niet alleen clubs voor rockmuziek, maar ook voor jazz, blues en folkmuziek.

Gewone cafés zijn er natuurlijk ook voldoende, maar – heel anders dan New York – is Boston geen ‘rock-around-the-clock’ stad. Alle bars en nachtclubs moeten om 2.00 uur sluiten. Houd er rekening mee dat je meestal ouder dan 21 moet zijn om een café binnen te mogen. Vaak vragen ze bij de ingang naar een identiteitsbewijs om je leeftijd te controleren.

Foto: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content