Praktische informatie

Tijdzone– 5 uur in de winter, – 6 uur in de zomer

GeldDominicaanse peso

Beste reistijdJe kan de Dominicaanse Republiek het hele jaar door bezoeken. Tussen juni en september bestaat er een kleine kans dat het eiland getroffen wordt door een orkaan. Wil je dat absoluut vermijden, dan ga je in die maanden beter niet.

De drukste en daarom duurste maanden zijn december tot en met februari, juli en augustus en de week voor Pasen (de Semana Santa).

AfstandDe afstand tussen Brussel en Santa Domingo is 7.327 kilometer. Je vliegt er bijna 9 uur over.

VerkeerDe snelwegen zijn goed onderhouden, maar daarbuiten zijn de wegen een stuk minder goed. Er zitten veel kuilen in het wegdek en de bewegwijzering is slecht. Het verkeer rijdt aan de rechterkant van de weg en het huren van een auto is redelijk duur.

Een groot probleem in de Dominicaanse Republiek is de openlijk corrupte politie. De kans is groot dat je van de weg gehaald wordt om een onzinreden zoals het rijden in een auto die niet schoon genoeg is. Geef de betreffende agent een klein geldbedrag, bied je excuses aan en je kan verder rijden.

Je kan ook een motorfiets huren. Dan kan je gebieden bereiken waar je met de auto niet kan komen en de politie zal je minder snel lastig vallen. Maar rijd wel heel voorzichtig. In het hectische Dominicaanse verkeer ben je op een motorfiets extra kwetsbaar.

Openbaar vervoerHet is niet eenvoudig om te reizen in dit berg- en bosachtige land. Vliegen is daarom een geschikte manier om van bijvoorbeeld Santo Domingo naar Punta Cana, Puerta Plata of La Romana te reizen.

Op de grond is de bus het beste vervoermiddel, in het bijzonder de Metro Bus of bussen van Carib Tours. Deze bussen zijn comfortabel en hebben air-conditioning en zijn niet duur. Tussen plaatsen binnen dezelfde regio kan je ook gebruik maken van zogenaamde guaguas. Dat zijn kleine, minder comfortabele bussen en het favoriete vervoermiddel van de inwoners van de Dominicaanse Republiek.

Pas op met taxi’s: stap nooit in een ongemarkeerde taxi. Heel wat toeristen worden beroofd en mishandeld in dat soort taxi’s. Neem je een officiële taxi dan moet je van tevoren een prijs afspreken, want er gelden geen vaste tarieven voor taxi’s. Maar dat is niet altijd eenvoudig als je de afstand niet kent en de taal niet goed spreekt.

Documenten Benodigde reisdocumenten voor de Dominicaanse Republiek.

Gezondheid Gezondheidsadvies van het Tropisch Instituut voor Geneeskunde in Antwerpen.

ReisadviesReisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Elektriciteit110 volt. Amerikaanse stekker.

Telefoon00 1809

LinksDominican Republic Ministry of Tourism

Toeristische Dienst van de Dominicaanse Republiek voor de Benelux.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content