Icefields Parkway

De Icefields Parkway is een klassieke route die begint in Edmonton en eindigt in Calgary en onderweg dramatische uitzichten over bergen, grote wanden van ijs, mooie meren en spectaculaire watervallen biedt. De 230 kilometer lange Icefields Parkway loopt door de twee grote nationale parken Banff en Jasper. Je rijdt er drie tot vijf dagen over.

1. Ga vanuit Edmonton naar het westen via Highway 16 naar de Cadomin grotten, net buiten het dorp Hinton. Deze grotten zijn de bekendste en best bereikbare grotten van Alberta. By Hinton kan je ook een geweldige trip maken naar de Grand Cache, de thuishaven van de Canadian Death Race en de poort naar het spectaculaire Willmore Wilderness Park – 4,600 km² wildernis van heuvels en bergen.

2. Tijdens je verblijf in Jasper National Park kan je een boottocht maken op het 26 km lange Maligne Lake, je kan gaan golfen of genieten van een lekker kopje thee tijdens een spa behandeling in het luxueuze Fairmont Jasper Park Lodge. Maar je kan natuurlijk ook de Bald Hills route wandelen, te paard een trip maken door Shovel Pass Lodge of gewoonweg lekker relaxen in de Miette Hot Springs.

3. Vanaf Jasper volg je de spectaculaire Icefields Parkway naar het Zuiden, naar Banff National Park. De immense ijsvlakten, meer dan honderd gletsjers, bloeiende bloemen en schitterende meren zijn overweldigend. Interessante punten zijn Sunwapta Falls, het Columbia Icefield Centre, Parker Ridge, Panther Falls en het uitkijkpunt bij Peyto Lake.

4. In de stad Lake Louise vind je een van de meest gefotografeerde meren in de wereld: Lake Louise. Maar Moraine Lake is eigenlijk even mooi. Daarnaast wordt dit gebied beschouwd als een mekka voor wandelaars en bergbeklimmers.

5. Van Lake Louise neem je de Bow Valley Parkway (Highway 1A) route naar Banff. Onderweg kan je stoppen in Baker Creek (hier kan je eten of overnachten) en in Johnston Canyon (mooie plek om te picknicken, wandelen of overnachten).

Vervolg je tocht naar het legendarische park Banff. Een overzicht van Canada’s alpine historie krijg je in het Banff Cave en Basin Centennial Centre. Bezoek ook het Banff Park Museum en het Whyte Museum. Voor panoramische uitzichten kan je de Sulphur Mountain Gondola nemen of een boottocht nemen op het Minnewaka meer.

6. Van Banff rijd je oostwaarts over Highway 1 en zal je langzaamaan de Rocky Mountains achter je laten en belanden in een heuvelachtig landschap. Als ook de heuvels steeds kleiner worden bereik je je eindbestemming Calgary.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content