Bezienswaardigheden

Nationale parken

Banff National Park
Canada’s eerste nationale park is precies zoals je je de Canadese natuur voorstelt: glinsterende, besneeuwde bergtoppen, turquoise meren waarin de omliggende bergen weerspiegeld worden, bloeiende alpenweiden, kronkelige riviertjes, watervallen, lichtblauwe gletsjers, warme bronnen en vooral heel veel wild.

Elk Island National Park
Dit gebied vlakbij Edmonton beschermt een espenbos, een van meest bedreigde bossoorten ter wereld. Bizons, herten, wapiti’s en elanden lopen hier in het wild rond naast meer dan 250 verschillende soortgen vogels.

Jasper National Park
Jasper is het grootste en meest noordelijk geleden park in de Rocky Mountains. Het trekt door zijn ligging minder bezoekers dan Banff, maar is daardoor juist aantrekkelijker. Een van de hoogtepunten in dit park is de Athabasca Glacier op de weg van Jasper naar Banff National Park.

Waterton Lakes National Park
Samen met Glacier National Park in de Verenigde Staten vormt Waterton Lakes het Waterton-Glacier International Peace Park, het eerste grensoverschrijdende nationale park ter wereld. Het vriendelijke prairielandschap verandert hier plotseling in een ruige bergwereld onderbroken door kraakheldere meren.

Wood Buffalo National Park
Dit is het grootste nationale park van Canada en één van de grootste ter wereld. Hier leeft een van de laatste kudde bizons in het noorden van Canada.

Andere bezienswaardigheden

De Badlands met zijn vreemde rotsformaties.

Dinosaur Provincial Park in Drumheller waar resten van dinosaurussen gevonden zijn.

Het Glenbow Museum in Calgary met veel kunst van de oorspronkelijke Indianenbevolking en van de Inuit.

Head-Smashed-In Buffalo Jump waar je kennis kan maken met het verleden van de Plains Indianen. Het staat op de lijst van Werelderfgoederen van Unesco.

Blackfoot Crossing Historical Park: Museum gewijd aan de cultuur, spiritualiteit en geschiedenis van de Blackfoot indianen in Alberta. Het museum ligt 100 kilometer ten oosten van Calgary.

Wintersportgebieden

Nakiska in Kananaskis Country
Nakiska is een klein wintersportgebied op 45 minuten rijden van Calgary. Het is speciaal gemaakt voor de Olympische Winterspelen in Calgary in 1988.

Sunshine Village in Banff
Sunshine Village ligt vlakbij het gezellige dorpje Banff midden in Banff National Park. Je kan hier in alle rust op drie verschillende bergen skiën en bent vanaf half november tot en met eind mei verzekerd van sneeuw.

Mount Norquay in Banff
Ook Mount Norquay ligt vlakbij het dorpje Banff. Sinds 1926 kunnen beginners en ervaren skiërs hier terecht. In dit skigebied liggen een paar van de moeilijkste afdalingen in Noord-Amerika.

Lake Louise in Banff
Lake Louise is zowel in de zomer als in de winter een schitterend gebied. Het is bovendien één van de grootste wintersportoorden in Noord-Amerika. Ook hier vinden zowel beginners als experts afdalingen van hun gading.

Marmot Basin in Jasper
Jasper ligt verder naar het noorden dan Banff en daardoor is het hier een stuk rustiger. Marmot Basin ligt vlakbij het dorpje Jasper. In een schitterende omgeving van besneeuwde bergtoppen, uitgestrekte naaldbossen en bevroren watervallen en meren heb je hier de keuze uit 84 verschillende routes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content