Wat moet je doen?

SafariIn Maun zijn een heel aantal touroperators gevestigd die safari’s door de delta organiseren. Meestal zijn overnachtingen inbegrepen in de tocht. Je kan het beste voor je komst een safari reserveren.

Safari’s vinden doorgaans plaats in de vroege ochtend of tegen de avond. Ochtendsafari’s verlopen rustiger. De tochten bij ondergaande zon zijn avontuurlijker en het licht zorgt voor ideale fotografeermogelijkheden.

Watersafari in een traditionele kano (Mokoro)De delta is ideaal om vanuit een kano te bewonderen. Rustig peddelend door het glasheldere water heb je een prachtig zicht op de tropische vissen, bontgekleurde vogels en uitbundige plantengroei. Ook heb je vanaf het water een grotere kans om olifanten, leeuwen, luipaarden en buffels te zien.

Vroeger werden de mokoro uit één stuk ebbenhout gemaakt, maar om de bomen te beschermen bestaan ze tegenwoordig meestal uit kunststof. Een mokoro biedt plaats aan twee passagiers. Achterop staat de bootsman die de kano vooruit duwt met een ngashi (een peddel gemaakt van de mogonono boom). Hij kan je meteen wat vertellen over de planten en dieren die je onderweg tegenkomt.

De tochten zijn doorgaans redelijk duur en de bootsman ziet niet veel van dat geld. Hij zal het dan ook op prijs stellen als je wat eten voor hem meeneemt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content