Tips, gevaren en links


Tips
Binnen het Moremi Game Reserve is liften niet toegestaan, maar daarbuiten mag het wel. Wil je op een goedkope manier het park binnen, dan is dat een optie.

Ga je tussen mei en september op reis, neem dan warme kleding mee voor de kille avonden.

Ga voor vertrek langs bij een dokter om te vragen welke medische voorzorgsmaatregelen je moet nemen.

Zorg dat je altijd een verrekijker en fototoestel bij de hand hebt.

Het is niet toegestaan om brandhout mee het park in of uit te nemen. Je mag wel in het park brandhout voor eigen gebruik verzamelen. Wacht daar niet mee tot je op de kampeerplaats bent, want daar vind je waarschijnlijk geen enkel takje. Je kan het beste onderweg hout verzamelen, maar je mag het nooit plukken ook niet van een boom die er dood uitziet.

Gevaren
Het komt in Botswana zelden voor dat dieren mensen aanvallen, maar voorzichtigheid is toch altijd geboden met wilde dieren. Wanneer je een leeuw, buffel of olifant tegenkomt, maak je dan voorzichtig uit de voeten en laat het dier niet schrikken.

Spring nooit zomaar ergens in het water. Op veel plaatsen is zwemmen verboden en wanneer er niets staat moet je er vanuit gaan dat het niet toegestaan is, of tenminste niet verstandig. Neushoorns rusten vaak onder water en krokodillen herken je niet zo gemakkelijk als ze stil in de modder liggen.

Wees voorzichtig met het drinken van water en eten van ijs. Als je niet zeker weet dat het water schoon is, drink je het beter niet.

Houd je aan de regels die je meekrijgt als je het park binnengaat. Dat houdt onder andere in dat je niet sneller mag rijden dan 40 km/u, dat je niet in het wild mag kamperen en dat je niet weg mag lopen van je auto.

Links
Okavango Delta Net
The Okavango
Moremi Game Reserve
Okavango Wildlife Society
The Okavango Delta Peoples of Botswana
Botswana Tourism Board
Greatest Places

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content