Flora en fauna


Fauna
De Okavango delta grenst aan de zeer droge Kalahari woestijn en het is dan ook logisch dat de dieren het water van de delta opzoeken. Toch is het nog niet zo simpel om ze te zien. Het water zorgt immers tegelijk voor een uitbundige flora waarin de dieren zich gemakkelijk kunnen verstoppen.

Vogels zal je waarschijnlijk het meeste zien. Er leven zeker 350 verschillende soorten waaronder de bedreigde lelkraanvogels, zilverreigers, Afrikaanse visuilen, prachtig gekleurde ijsvogeltjes, bijeneters, ooievaars en Afrikaanse visarenden.

Ook reptielen en amfibieën leven er in overvloed. De Nijlkrokodil ligt doorgaans lekker in het water te luieren, leguanen zwemmen door het water of kruipen door het zand langs de oever en talloze kikkers kwaken erop los en hebben de neiging op je schoot te springen wanneer je in een Mokoro voorbijkomt.

Wat betreft de grote dieren, huizen er verschillende soorten antilopen, neushoorns, luipaarden, leeuwen, Afrikaanse wilde honden, olifanten, buffels en hyena’s.

Flora
De Okavango delta kent een zeer weelderige bloemen- en plantengroei. Langs de oevers van de vele rivieren, stromen en lagunes wuiven riet en papyrusplanten op en neer in de wind. Op de langzaam stromende riviertjes drijven waterlelies in allerlei kleuren.

Op de eilandjes groeien naast palmbomen vooral wilgen, sparren, marula’s, acacia’s en verschillende fruitbomen. In januari kan je genieten van mango’s en marula’s die dan rijp zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content