Belgische toeristen nog altijd graag op vakantie naar de Griekse stranden

© iStockphoto

De Belgische toeristen zien Griekenland als reisbestemming zeker nog altijd zitten, zo blijkt uit een rondvraag bij de grootste Belgische touroperators.

“We krijgen geen oproepen binnen van mensen die hun reis willen annuleren of omboeken”, zegt Hans Vanhaelemeesch van Jetair-Sunjets.be. Ook Koen Van den Bosch van Thomas Cook bevestigt dat Griekenland niet als een probleembestemming wordt ervaren. “Griekenland haalt zelfs een van de hoogste tevredenheidsscores van alle bestemmingen bij onze klanten”, zegt Van den Bosch.

Volgens Vanhaelemeesch is Griekenland momenteel bezig aan een van de sterkste boekingsjaren van het afgelopen decennium. “Zelfs ondanks die vraagtekens rond hun economische en financiële situatie hebben we vorige week nog vastgesteld dat er meer boekingen waren voor Griekenland dan in dezelfde periode vorig jaar”, zegt Vanhaelemeesch.

“Dit lijkt er op te wijzen dat de toerist een onderscheid maakt tussen het politieke en macro-economische discours enerzijds en de toeristische beleving op het terrein anderzijds. De zon, de landschappen, de stranden, de lokale gastronomie en de bevolking zijn hetzelfde gebleven en het is voor die beleving dat de toerist kiest.” (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content