Volgens de meteorologen van Meteovista zijn de vakantielanden rondom de Middellandse zee vaak te heet in juli en augustus, Meteovista.be zocht uit wat de alternatieve bestemmingen zijn waar je grote kans hebt de ideaaltemperatuur te vinden.

Portugal, Italië en Griekenland

Als we Zuid-Europa in drie gebieden opdelen (zuidwest, zuid en zuidoost) en kijken naar de maandelijkse gemiddelde maximumtemperatuur zien we redelijk vergelijkbare waarden. Voor het zuidwesten geeft de klimaatdata van de Portugese stad Faro (Algarve) een goede indicatie. Deze is van de drie het minst heet, maar met gemiddeld 29 graden in beide zomervakantiemaanden is het voor de Belg toch ruim 'te warm'.

Voor het midden van het Middellandse Zeegebied hebben we de hoofdstad van Italië gekozen. In Rome ligt de middagtemperatuur gemiddeld in deze twee maanden op 31 graden. Het zuidoosten van Europa, Athene, is met ruim 32 graden nog iets heter.

Centaal-Frankrijk, De Alpen en het Balatonmeer

Voor maxima rond 26 graden in juli en augustus zijn de beste gebieden Midden-Frankrijk (data van de stad: Clermont-Ferrand), de zuidelijke Alpen (Lugano) en bijvoorbeeld Hongarije (Boedapest). Clermont-Ferrand ligt in de regio Auvergne; een gebied rijk aan campings en vakantieparken.

Lugano ligt in het uiterste zuiden van Zwitserland en deze plek is een goede maatstaf voor andere dalen in de zuidelijke delen van de Alpen. Het Gardameer ligt nog net iets zuidelijker en die regio is daarom weer net te warm.

Niet ver van Budapest vinden we het Ballatonmeer, de grootste toeristische trekpleister van Hongarije. Gemiddeld genomen zijn daar in de maanden juli en augustus de middagtemperaturen ideaal met 26 graden. Wel komt soms een stevige onweersbui voor, maar dat geldt zeker ook voor de Alpen.

Top 5 bestemmingen juli en augustus met 26 graden

1. Hongarije; Ballatonmeer (Siofok, Heviz, Keszthely)

2. Frankrijk; Auvergne (Clermond-Ferrand, Vichy, Aurillac)

3. Zwitserland; Tessin: Lugano, Locarno

4. Frankrijk; Pyrénées-Atlantiques: Biarritz, Hendaye, Pau

5. Portugal, Madeira: Funchal, Caniço (de Baixo) / Garajau, Calheta

Volgens de meteorologen van Meteovista zijn de vakantielanden rondom de Middellandse zee vaak te heet in juli en augustus, Meteovista.be zocht uit wat de alternatieve bestemmingen zijn waar je grote kans hebt de ideaaltemperatuur te vinden.Portugal, Italië en Griekenland Als we Zuid-Europa in drie gebieden opdelen (zuidwest, zuid en zuidoost) en kijken naar de maandelijkse gemiddelde maximumtemperatuur zien we redelijk vergelijkbare waarden. Voor het zuidwesten geeft de klimaatdata van de Portugese stad Faro (Algarve) een goede indicatie. Deze is van de drie het minst heet, maar met gemiddeld 29 graden in beide zomervakantiemaanden is het voor de Belg toch ruim 'te warm'. Voor het midden van het Middellandse Zeegebied hebben we de hoofdstad van Italië gekozen. In Rome ligt de middagtemperatuur gemiddeld in deze twee maanden op 31 graden. Het zuidoosten van Europa, Athene, is met ruim 32 graden nog iets heter.Centaal-Frankrijk, De Alpen en het Balatonmeer Voor maxima rond 26 graden in juli en augustus zijn de beste gebieden Midden-Frankrijk (data van de stad: Clermont-Ferrand), de zuidelijke Alpen (Lugano) en bijvoorbeeld Hongarije (Boedapest). Clermont-Ferrand ligt in de regio Auvergne; een gebied rijk aan campings en vakantieparken. Lugano ligt in het uiterste zuiden van Zwitserland en deze plek is een goede maatstaf voor andere dalen in de zuidelijke delen van de Alpen. Het Gardameer ligt nog net iets zuidelijker en die regio is daarom weer net te warm. Niet ver van Budapest vinden we het Ballatonmeer, de grootste toeristische trekpleister van Hongarije. Gemiddeld genomen zijn daar in de maanden juli en augustus de middagtemperaturen ideaal met 26 graden. Wel komt soms een stevige onweersbui voor, maar dat geldt zeker ook voor de Alpen.Top 5 bestemmingen juli en augustus met 26 graden 1. Hongarije; Ballatonmeer (Siofok, Heviz, Keszthely) 2. Frankrijk; Auvergne (Clermond-Ferrand, Vichy, Aurillac) 3. Zwitserland; Tessin: Lugano, Locarno 4. Frankrijk; Pyrénées-Atlantiques: Biarritz, Hendaye, Pau 5. Portugal, Madeira: Funchal, Caniço (de Baixo) / Garajau, Calheta