Avant-garde bij de Acropolis

Waar

Athene

Waarom

Athens Epidaurus Festival van 1 juni tot 31 augustus. Theatervoorstellingen in het antieke theater van Epidaurus of het Odeon van Herodes Atticus, aan de voet van de Acropolis, en in kleinere theaters in Athene. Zo’n avond drama, dans of muziek maakt de zomerse Griekse avonden nog specialer.

Hotel

Grecotel Pallas Athena. Een groot contrast met het antieke Griekenland vormt dit nieuwe avant-gardeboetiekhotel met 63 kamers vlak bij de Acropolis. Het vijfsterrenhotel straalt kunst, glamour en kitsch uit, maar geeft de gasten toch een huiselijk gevoel. In de gangen zijn telkens wisselende kunsttentoonstellingen te zien.

De kamers zijn stuk voor stuk bijzonder, het zijn eerder installaties dan hotelkamers. De decorateurs, waaronder verscheidene straatartiesten, mochten bij het beschilderen van de muren hun fantasie de vrije loop laten gaan. Zo zijn er taferelen van een gloeiende vulkaan, een vredig bos, een Japanse stripfiguur of een slapende inktvis te bewonderen. Met de hand gemaakte meubelen en grappige details zoals een knalgroen beeld van een varken, een felroze lamp in de vorm van een ballon of een paars nijlpaard vervolledigen de inrichting.

Kinderen zullen de kamers met Smurfen, een sprookjesbos of Superman op de muur, felgekleurde zitzakken op de vloer en speelgoed fantastisch vinden. Helemaal in de lijn met de rest van het hotel is ook het restaurant alles behalve alledaags.

De chef-kok besteedt veel aandacht aan presentatie van zijn creaties en serveert ze op bijpassend servies.

De goedkoopste kamers in het hotel zijn te boeken vanaf 129 euro op basis van twee personen inclusief ontbijt. Voor de extra grote en luxe loftsuites betaalt u minimaal 370 euro per nacht. Hou de website in de gaten voor voordelige lastminutearrangementen.

Grecotel Pallas Athena, 65, Athinas str. & Likourgou, GR-10551, Kotzia sq., Athene, + 30 210 32 50 900

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content