Agressieve dronkeman op sneeuwmobiel verstoort beroemde sledehonderace in Alaska

© Reuters

De Iditarod in Alaska, een van de meest prestigieuze sledehondenraces ter wereld, is dit weekeinde verstoord door een man op een sneeuwmobiel die enkele teams belaagde. Eén hond overleefde het incident niet, andere raakten gewond.

Het incident vond plaats nabij Nulato in het westen van Alaska. Volgens de organisatoren belaagde de man met de sneeuwmobiel eerst het team van de Amerikaanse Aliy Zirkle. Hij intimideerde de hondenmenner, cirkelde rondom de slee en scheerde er enkele keren rakelings naast. Eén hond raakte gewond. Nadien botste hij opzettelijk tegen de slede van achtervolger Jeff King aan. Eén van de honden van King overleefde het niet.

Volgens de organisatoren gaat de race gewoon door. De man uit Nulato is inmiddels opgepakt door de politie. Aan de Alaska Dispatch News verklaarde hij dat hij geen haat koesterde jegens de race of de organisatoren. Zijn gedrag was te verklaren door zijn staat van dronkenschap.

De Iditarod wordt sinds 1973 georganiseerd. Deelnemers vertrekken vanuit Anchorage en moeten in het spoor van de goudzoekers zo’n 1.790 kilometer door het koude en onherbergzame Alaska afleggen naar het westelijke Nome. Het record staat op circa negen dagen. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content