10 gezinsvriendelijke logeeradresjes in Vlaanderen

4710699

Deze tien logies hebben een groot hart voor kinderen én extra faciliteiten om aan de wensen van iedere leeftijdscategorie te voldoen.

Logeren in Vlaanderen Vakantieland bundelt meer dan 700 logeeradresjes in het jaarlijkse logiesboek en de bijbehorende website. Alle logiesuitbatingen zijn vergund en voldoen aan de strenge normen op vlak van comfort, hygiëne en brandveiligheid van het Vlaamse Toeristisch Logiesdecreet van 2008.

Twee logies per provincie die uitblinken qua kindvriendelijke voorzieningen.

West-Vlaanderen:

1. Hoevehotel ’t Klein Noordhof

Reeds 39 jaar lang baten gastvrouw Catherine en gastheer Philippe hoevehotel ’t Klein Noordhof uit. Ze staan bekend om hun heerlijke maaltijden en het uitgebreide, verse ontbijtbuffet. Gelegen op 400m van de openbare weg kunnen kinderen er veilig spelen: van springen op de trampoline en spelen in de zandbak tot het aaien van de lieve dieren.

2. Reigersnest Vakantiecentrum

Reigersnest Vakantiecentrum ligt midden in de duinen van de mooie kustplaats Koksijde. Met zijn veilige speelomgeving op slechts 900m van de zee is het er ideaal voor kinderen. Aan alles is gedacht: van de binnenspeeltuin met speelbox, ballenbad en springkasteel tot aan de buitenspeeltuin in het eigen stukje duinen. Tijdens de schoolvakanties wordt er zelfs animatie voorzien.

Oost-Vlaanderen

1. Vakantieverblijf ’t Appelken (10p.)

Vakantieverblijf ’t Appelken is gelegen in het Meetjeslands Krekengebied. De graanzolder van deze karaktervolle, oude hoeve is gerenoveerd tot een charmant appartement. Het ruime erf en de tuin zijn een genot: de speelweiden met voetbalgoal, de vijver en de collectie speelgoed. Voor de ouders is er dan weer de barbecue in het bakhuis, de petanquebanen en het speciaalbierencafé.

2. B&B Malpertuus

Bij B&B Malpertuus logeer je in een stukje ongerept landschap vlakbij de Nederlandse grens. Terwijl de kinderen spelen op de schommel, de trampoline of met het ander speelgoed in de grote tuin, kunnen de ouders ontspannen in de sauna. Op 4km afstand vind je het provinciaal domein Puyenbroeck.

Antwerpen

1. Hotel Van der Valk Dennenhof

Van der Valk Dennenhof ligt in de tuin van Antwerpen, net ten noorden van Brasschaat. Ouders ontspannen er op het grote terras terwijl ze hun kinderen kunnen zien spelen in de omheinde speeltuin. Voor de kinderen is er eenspeciaal kindermenu in het restaurant. Een leuke tip is de kinderboerderij op minder dan 3km afstand.

2. Vakantieverblijf Beestenboel (2-6p.)

Vakantieverblijf Beestenboel is gelegen in de landelijke Kempen, en is een heerlijke vakantieplek voor (jonge) dierenvrienden. In de mooie weide rond het verblijf leven maar liefst 25 verschillende diersoorten. Kinderen amuseren zich bij het voederen van de diertjes of bij het spelen met de lieve honden van de logiesuitbaters.

Limburg

1. Vakantiepark Center Parcs De Vossemeren

Vakantiepark Center Parcs De Vossemeren klinkt al bekend bij velen van ons. Met het subtropisch zwemparadijs Aqua Mundo, de uitdagende Wannabe-activiteiten en de avontuurlijke Discovery Bay wordt het ook een blijvende herinnering voor kinderen én tieners.

2. B&B ’t Wijngaardhof

In deze authentieke vierkantshoeve slaap je tussen de uitgestrekte boomgaarden. Deze bewust kleinschalige uitbating bestaat al sinds 1990 en biedt tal van mogelijkheden voor kinderen. Drink er appelsap recht van het hof, rijd met de gocart in de veilige binnenplaats, fiets zo snel als de wind in de boomgaard of speel met de kat en kippen.

Vlaams-Brabant

1. Vakantiewoning De Uitweg (8p.)

Hier logeer je bij een échte molenaar die graag een rondleiding geeft in één van zijn twee graanmolens. Dit alles op amper 2km van het kasteel van Horst, de thuishaven van de Rode Ridder.

2. B&B Bed & bokes

In B&B Bed & Bokes logeer je tussen de groene landerijen en bossen. Er is een uitgebreid ontbijt met fairtrade-, bio- en streekproducten. Kinderen kunnen in de buurt urenlang zwemmen en ravotten in het provinciedomein de Halve Maan, railbiken op het oude spoor in Tessenderlo, ijsjes eten in de ‘Lekdreef’ te Averbode, spelen in het hooi of kampen bouwen in het bos.

Wil je graag meer kindvriendelijke logies ontdekken? Surf dan naar Logeren in Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content