Niet alleen zangeressen en it-girls lanceren collecties aan de lopende band. Ook (voormalige) topmodellen kruipen nu achter de tekentafel om zelf een handtassen-of kledinglijn te ontwerpen.

Het Brits model Sophie Dahl heeft een capsulecollectie gecreëerd voor het Britse label Brora dat zich specialiseert in kasjmier. De collectie is al vanaf 15 april te koop in Groot-Brittannië. 'The Lost Weekend' bestaat uit 13 stukken geïnspireerd door items waarvan het model vond dat ze die zelf mistte in haar garderobe. De samenwerking viert daarmee ook de 20ste verjaardag van het label.

"Ik beeldde me de ochtend na een feestje in waarin je op een warme zomernacht terugloopt naar huis met je schoenen in je handen. Dat gevoel wou ik weergeven." De collectie bestaat uit een jurk, een jumper met foto's van Brigitte Bardot erop en een cardigan. De items zijn verkrijgbaar in de kleuren roos, groen en grijs.

Helena Christensen & Kipling

Ook topmodel Helena Christensen heeft een nieuwe collectie aangekondigd, samen met handtassenlabel Kipling. De collectie bestaat uit 11 stukken en ligt in de winkels vanaf september.

De lijn is geïnspireerd op de fotocollectie van Helena waarbij een bloemenmotief de rode draad is. De stoffen zien er vintage uit, van leder tot kanten prints. Christensen ontwierp eerder ook al een lingeriecollectie voor Triumph en lanceerde een canvas draagtas in samenwerking met de de liefdadigheidsorganisatie RED.

Niet alleen zangeressen en it-girls lanceren collecties aan de lopende band. Ook (voormalige) topmodellen kruipen nu achter de tekentafel om zelf een handtassen-of kledinglijn te ontwerpen. Het Brits model Sophie Dahl heeft een capsulecollectie gecreëerd voor het Britse label Brora dat zich specialiseert in kasjmier. De collectie is al vanaf 15 april te koop in Groot-Brittannië. 'The Lost Weekend' bestaat uit 13 stukken geïnspireerd door items waarvan het model vond dat ze die zelf mistte in haar garderobe. De samenwerking viert daarmee ook de 20ste verjaardag van het label. "Ik beeldde me de ochtend na een feestje in waarin je op een warme zomernacht terugloopt naar huis met je schoenen in je handen. Dat gevoel wou ik weergeven." De collectie bestaat uit een jurk, een jumper met foto's van Brigitte Bardot erop en een cardigan. De items zijn verkrijgbaar in de kleuren roos, groen en grijs. Helena Christensen & Kipling Ook topmodel Helena Christensen heeft een nieuwe collectie aangekondigd, samen met handtassenlabel Kipling. De collectie bestaat uit 11 stukken en ligt in de winkels vanaf september. De lijn is geïnspireerd op de fotocollectie van Helena waarbij een bloemenmotief de rode draad is. De stoffen zien er vintage uit, van leder tot kanten prints. Christensen ontwierp eerder ook al een lingeriecollectie voor Triumph en lanceerde een canvas draagtas in samenwerking met de de liefdadigheidsorganisatie RED.