Jean-Paul Gaultier zegt het Franse modehuis Hermès vaarwel. Hij stond zeven jaar lang aan het hoofd van de vrouwelijke pret-à-porter collecties. Christophe Lemaire, momenteel nog creatief directeur bij Lacoste, zal zijn taak overnemen.

"We bedanken Jean-Paul Gaultier voor zijn opmerkelijke creatieve bijdrage", luidt het persbericht dat Hermès de wereld instuurde. In de lente- en zomercollectie van 2011 zullen de invloeden van Gaultier nog terug te vinden zijn.

Daarna legt de Franse couturier zich opnieuw toe op zijn eigen collectie en modehuis. Hermès zal wel vijfenveertig procent van de aandelen van het Jean-Paul Gaultier-huis behouden en is daarmee de grootste aandeelhouder, na de modeontwerper zelf.

Minder bekend

Gaultier, ooit beschouwd als enfant terrible van de modewereld, bouwde bij Hermès een stevige reputatie op. Zo verlengde hij onder meer de vorm van de beruchte Birkin-tas.

De herfst- en wintercollectie van 2011 zal al van de hand zijn van Lemaire. Hoewel hij sinds zijn aanstelling in 2000 een frisse toets aanbracht in de collectie van het sportieve merk Lacoste, rijzen in de modewereld enkele bedenkingen over de aanstelling van deze minder bekende Parijse ontwerper.

Tiffany Philips

Jean-Paul Gaultier zegt het Franse modehuis Hermès vaarwel. Hij stond zeven jaar lang aan het hoofd van de vrouwelijke pret-à-porter collecties. Christophe Lemaire, momenteel nog creatief directeur bij Lacoste, zal zijn taak overnemen. "We bedanken Jean-Paul Gaultier voor zijn opmerkelijke creatieve bijdrage", luidt het persbericht dat Hermès de wereld instuurde. In de lente- en zomercollectie van 2011 zullen de invloeden van Gaultier nog terug te vinden zijn. Daarna legt de Franse couturier zich opnieuw toe op zijn eigen collectie en modehuis. Hermès zal wel vijfenveertig procent van de aandelen van het Jean-Paul Gaultier-huis behouden en is daarmee de grootste aandeelhouder, na de modeontwerper zelf. Minder bekend Gaultier, ooit beschouwd als enfant terrible van de modewereld, bouwde bij Hermès een stevige reputatie op. Zo verlengde hij onder meer de vorm van de beruchte Birkin-tas. De herfst- en wintercollectie van 2011 zal al van de hand zijn van Lemaire. Hoewel hij sinds zijn aanstelling in 2000 een frisse toets aanbracht in de collectie van het sportieve merk Lacoste, rijzen in de modewereld enkele bedenkingen over de aanstelling van deze minder bekende Parijse ontwerper. Tiffany Philips