Carine Roitfeld kondigde enige tijd geleden aan dat ze de Franse Vogue zou verlaten en haar eigen magazine ging starten. 'CR Fashion Book' zal pas in de rekken liggen vanaf september, maar krijgt nu al weerstand van Condé Nast, de mediagigant die onder andere de eigenaar is van het magazine Vogue.

Op Styleite.com staat te lezen dat de internationale voorzitter van Condé Nast, Jonathan Newhouse, duidelijk heeft laten weten aan enkele topfotografen dat ze niet mogen werken voor het nieuwe magazine van Roitfeld. In het geval van topfotografen zoals Mario Testino, Marcus Piggott en Mert Alas is dat op zich normaal, aangezien die exclusief contractueel verbonden zijn aan de Condé Nast titels.

Maar het gaat ook verder dan dat, want zelfs fotografen die helemaal niet vastliggen per contract zouden toch bang zijn om met Roitfeld samen te werken uit vrees om in slechte papieren te staan bij Condé Nast. "Mensen houden van Carine, maar zijn ook bang van de macht die Condé Nast heeft in de modewereld", aldus een anonieme bron. (RDM)


Carine Roitfeld kondigde enige tijd geleden aan dat ze de Franse Vogue zou verlaten en haar eigen magazine ging starten. 'CR Fashion Book' zal pas in de rekken liggen vanaf september, maar krijgt nu al weerstand van Condé Nast, de mediagigant die onder andere de eigenaar is van het magazine Vogue. Op Styleite.com staat te lezen dat de internationale voorzitter van Condé Nast, Jonathan Newhouse, duidelijk heeft laten weten aan enkele topfotografen dat ze niet mogen werken voor het nieuwe magazine van Roitfeld. In het geval van topfotografen zoals Mario Testino, Marcus Piggott en Mert Alas is dat op zich normaal, aangezien die exclusief contractueel verbonden zijn aan de Condé Nast titels. Maar het gaat ook verder dan dat, want zelfs fotografen die helemaal niet vastliggen per contract zouden toch bang zijn om met Roitfeld samen te werken uit vrees om in slechte papieren te staan bij Condé Nast. "Mensen houden van Carine, maar zijn ook bang van de macht die Condé Nast heeft in de modewereld", aldus een anonieme bron. (RDM)