Het Amerikaanse modemerk Proenza Schouler opent een eerste winkel in thuisstad New York. Het modelabel van ontwerpers Jack McCollough en Lazaro Hernandez was voordien enkel online verkrijgbaar of in exclusieve warenhuizen zoals Barneys New York of Bergdorf Goodman. Maar vanaf vandaag krijgt het merk een eigen winkel aan Madison Avenue in Manhattan.

De opening van een eigen shop is een nieuwe mijlpaal in de carrière van Jack McCollough en Lazaro Hernandez. Tien jaar geleden richtte deze ontwerpers Proenza en Schouler op. De vrouwencollectie en de bijhorende accessoires zullen vanaf nu verkrijgbaar zijn in een eigen winkel in New York, waar voorheen de Amerikaanse fans van het merk zich op het internet of naar een groot shoppingcentrum moesten begeven.

De winkel is tweehonderd vierkante meter groot en voorzien van een strak en industrieel interieur. Voor de opening van de nieuwe shop ontwierp de zus van McCollough enkele installaties voor de etalege. Ze verwerkte daarvoor onder meer een blauwe python PS1 handtas in een blok ijs. Het ijs zal langzaam smelten waardoor de tas tevoorschijn zal komen.

Een New York's modelabel

Proenza Schouler werd in 2002 opgericht door de ontwerpers Jack McCollough en Lazaro Hernandez. Beide modeontwerpers leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan de Parsons School of Design in New York. Ze werkten samen voor hun afstudeerproject, een collectie die de eerste officiële collectie van Prounza Schouler zou worden. Deze eerste collectie werd volledig gekocht door warenhuis Barney's New York.

Proenza Schouler lanceert uitsluitend collecties voor vrouwen, aangevuld met accessoires. De ontwerpen worden internationaal geprezen voor hun afwerking en blijk van vakmanschap. De kleding moet mooi aansluiten op de vorm van het lichaam. De ontwerpers halen inspiratie uit hedendaagse kunst en de jeugdcultuur.

Naast kledingcollecties voor vrouwen ontwerpt Proenza Schouler ook accessoires. De eerste schoenencollectie werd gelanceerd in 2008 in samenwerking met Giuseppe Zanotti. In datzelfde jaar werd ook de eerste handtassencollectie op de markt gebracht. Het handtasmodel PS1, dat deel uitmaakte van deze eerste collectie, straalt draagbare luxe uit en is dé klassieker geworden van Proenza Schouler. (LVR)

Het Amerikaanse modemerk Proenza Schouler opent een eerste winkel in thuisstad New York. Het modelabel van ontwerpers Jack McCollough en Lazaro Hernandez was voordien enkel online verkrijgbaar of in exclusieve warenhuizen zoals Barneys New York of Bergdorf Goodman. Maar vanaf vandaag krijgt het merk een eigen winkel aan Madison Avenue in Manhattan. De opening van een eigen shop is een nieuwe mijlpaal in de carrière van Jack McCollough en Lazaro Hernandez. Tien jaar geleden richtte deze ontwerpers Proenza en Schouler op. De vrouwencollectie en de bijhorende accessoires zullen vanaf nu verkrijgbaar zijn in een eigen winkel in New York, waar voorheen de Amerikaanse fans van het merk zich op het internet of naar een groot shoppingcentrum moesten begeven. De winkel is tweehonderd vierkante meter groot en voorzien van een strak en industrieel interieur. Voor de opening van de nieuwe shop ontwierp de zus van McCollough enkele installaties voor de etalege. Ze verwerkte daarvoor onder meer een blauwe python PS1 handtas in een blok ijs. Het ijs zal langzaam smelten waardoor de tas tevoorschijn zal komen. Een New York's modelabel Proenza Schouler werd in 2002 opgericht door de ontwerpers Jack McCollough en Lazaro Hernandez. Beide modeontwerpers leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan de Parsons School of Design in New York. Ze werkten samen voor hun afstudeerproject, een collectie die de eerste officiële collectie van Prounza Schouler zou worden. Deze eerste collectie werd volledig gekocht door warenhuis Barney's New York. Proenza Schouler lanceert uitsluitend collecties voor vrouwen, aangevuld met accessoires. De ontwerpen worden internationaal geprezen voor hun afwerking en blijk van vakmanschap. De kleding moet mooi aansluiten op de vorm van het lichaam. De ontwerpers halen inspiratie uit hedendaagse kunst en de jeugdcultuur. Naast kledingcollecties voor vrouwen ontwerpt Proenza Schouler ook accessoires. De eerste schoenencollectie werd gelanceerd in 2008 in samenwerking met Giuseppe Zanotti. In datzelfde jaar werd ook de eerste handtassencollectie op de markt gebracht. Het handtasmodel PS1, dat deel uitmaakte van deze eerste collectie, straalt draagbare luxe uit en is dé klassieker geworden van Proenza Schouler. (LVR)