De ouders van Pierre Cardin (° 1922, Venetië) zijn Franse wijnmakers in Italië die al gauw terug naar Frankrijk trekken. Pierre gaat als veertienjarige bij een kleermaker werken. Na de oorlogsjaren trekt hij naar Parijs, waar hij bij Paquin in de leer gaat. Hij werkt voor diverse grote modehuizen en probeert tevergeefs in dienst te komen bij Balenciaga. Wanneer zijn vriend Christian Dior zijn eigen huis opent, is Cardin zijn eerste werknemer: verantwoordelijk voor de jassen en mantelpakken.

In 1950 opent Cardin zijn eigen bescheiden salon, in 1953 gevolgd door het Maison de Couture in de Rue Richepanse aan Faubourg Saint-Honoré. In 1959 wordt Cardin uit de Syndicale Kamer voor Haute Couture gegooid omdat hij het als eerste ontwerper waagde om een prêt-à-porterollectie uit te brengen.

Avant-garde is zijn sleutelwoord. Zijn collecties zitten vol ideeën. Regelmatig komen de ballonrokken, geometrische panden en losse vormen terug. Vanaf 1971 neemt André Oliver de 'flou' (draperingen, zijden blouses en avondjurken) voor zijn rekening.
Pierre Cardin wordt één van de bekendste namen van Frankrijk. Niet alleen door zijn mode, maar vooral door zijn nevenactiviteiten, zoals zijn Maxims restaurants en hotels, zijn (indertijd ongewone) Chinareizen en zijn honderden licenties. Zijn naam is door licenties verbonden aan meer dan duizend producten, van vloertegels tot snoepgoed. In 2000 lanceert hij nog een nieuwe meubellijn.

Cardin laat regelmatig weten dat hij wil blijven feesten en werken tot hij erbij neervalt. Het merk Pierre Cardin stelt wereldwijd tweehonderdduizend mensen te werk.

www.pierrecardin.com

De ouders van Pierre Cardin (° 1922, Venetië) zijn Franse wijnmakers in Italië die al gauw terug naar Frankrijk trekken. Pierre gaat als veertienjarige bij een kleermaker werken. Na de oorlogsjaren trekt hij naar Parijs, waar hij bij Paquin in de leer gaat. Hij werkt voor diverse grote modehuizen en probeert tevergeefs in dienst te komen bij Balenciaga. Wanneer zijn vriend Christian Dior zijn eigen huis opent, is Cardin zijn eerste werknemer: verantwoordelijk voor de jassen en mantelpakken.In 1950 opent Cardin zijn eigen bescheiden salon, in 1953 gevolgd door het Maison de Couture in de Rue Richepanse aan Faubourg Saint-Honoré. In 1959 wordt Cardin uit de Syndicale Kamer voor Haute Couture gegooid omdat hij het als eerste ontwerper waagde om een prêt-à-porterollectie uit te brengen.Avant-garde is zijn sleutelwoord. Zijn collecties zitten vol ideeën. Regelmatig komen de ballonrokken, geometrische panden en losse vormen terug. Vanaf 1971 neemt André Oliver de 'flou' (draperingen, zijden blouses en avondjurken) voor zijn rekening. Pierre Cardin wordt één van de bekendste namen van Frankrijk. Niet alleen door zijn mode, maar vooral door zijn nevenactiviteiten, zoals zijn Maxims restaurants en hotels, zijn (indertijd ongewone) Chinareizen en zijn honderden licenties. Zijn naam is door licenties verbonden aan meer dan duizend producten, van vloertegels tot snoepgoed. In 2000 lanceert hij nog een nieuwe meubellijn.Cardin laat regelmatig weten dat hij wil blijven feesten en werken tot hij erbij neervalt. Het merk Pierre Cardin stelt wereldwijd tweehonderdduizend mensen te werk.www.pierrecardin.com