Het sportmerk Nike werkt samen met Bluedesign Technologies om milieuvriendelijkere en veiligere stoffen te produceren. Dat meldt Vogue.

Nike past haar slogan 'Just do it' nu ook zelf toe op haar milieuvriendelijke doelen. Het Amerikaanse sportlabel kondigde een nieuwe strategie aan voor een duurzame en milieuvriendelijke toekomst. Dit in samenwerking met het Zwitserse bedrijf Bluedesign Technologies.

Nike kleurt groen

800 fabrieken van Nike zullen de nieuwe technieken van Bluedesign toepassen en de productie verhogen. Maar ook de stoffen in de collecties worden milieuvriendelijker en veiliger. CEO van Bluedesign, Peter Waeber legt uit: "Met de introductie van een lijst met positieve textielchemicaliën, kan Nike haar fabrieken aanzetten tot chemicaliënonderzoek en daardoor de klant een duurzaam en veilig product leveren."

Gedragscode

Sportgigant Nike stelde eerder al een gedragscode op die goede arbeidsomstandigheden, veiligheid en milieuprestaties wereldwijd moet waarborgen. Verder heeft Nike als doel haar CO2-emissies met 20 procent en haar afval met 10 procent te verminderen in 2015 ten opzichte van 2011. (JJ)

Het sportmerk Nike werkt samen met Bluedesign Technologies om milieuvriendelijkere en veiligere stoffen te produceren. Dat meldt Vogue. Nike past haar slogan 'Just do it' nu ook zelf toe op haar milieuvriendelijke doelen. Het Amerikaanse sportlabel kondigde een nieuwe strategie aan voor een duurzame en milieuvriendelijke toekomst. Dit in samenwerking met het Zwitserse bedrijf Bluedesign Technologies. Nike kleurt groen 800 fabrieken van Nike zullen de nieuwe technieken van Bluedesign toepassen en de productie verhogen. Maar ook de stoffen in de collecties worden milieuvriendelijker en veiliger. CEO van Bluedesign, Peter Waeber legt uit: "Met de introductie van een lijst met positieve textielchemicaliën, kan Nike haar fabrieken aanzetten tot chemicaliënonderzoek en daardoor de klant een duurzaam en veilig product leveren." Gedragscode Sportgigant Nike stelde eerder al een gedragscode op die goede arbeidsomstandigheden, veiligheid en milieuprestaties wereldwijd moet waarborgen. Verder heeft Nike als doel haar CO2-emissies met 20 procent en haar afval met 10 procent te verminderen in 2015 ten opzichte van 2011. (JJ)