Twee Belgische ontwerpers genomineerd voor Woolmark Prize

De genomineerden van de Woolmark Prize zijn bekend. Ook landgenoten Jean-Paul Lespagnard en Cedric Jacquemyn werden genomineerd voor de belangrijke prijs.

De genomineerden van de Woolmark Prize zijn bekend. Ook landgenoten Jean-Paul Lespagnard en Cedric Jacquemyn werden genomineerd voor de belangrijke prijs.

De prestigieuze modeprijs werd in het leven geroepen door The Woolmark Company om merinowol in de kijker te zetten en wordt jaarlijks uitgereikt aan designers met een voorliefde voor wol.

De Woolmark Prize is intussen uitgegroeid tot een erg begeerde modeprijs. Niet alleen de naamsbekendheid word gegeerd, maar ook de bijbehorende geldsom van 100.000 Australische dollar (ofwel 68.000 euro) kan goed van pas komen.

Nieuw voor deze editie is dat de prijs in twee categorieën bestaat. Er zal zowel prijs worden overhandigd aan een ontwerper van menswear als aan een womensweardesigner. In beide categorieën dingen Belgische designers mee: Jean-Paul Lespagnard strijdt mee in het kamp van de vrouwencollecties en Cedric Jacquemyn voor de prijs voor beste mannenlijn.

De tien finalisten zullen het in vijf regionale voorrondes in Azië, Australië, Europa, India (en het Midden Oosten) en de Verenigde Staten tegen elkaar opnemen. Iedere finalist ontvangt zo’n 34.000 euro om een collectie met wol te ontwerpen die dient om te strijden voor de internationale prijzenronde.

Twee jaar geleden mocht de Belgische ontwerper Christian Wijnants de Woolmark Prize mee naar huis nemen. Hopelijk haalt ook dit jaar een Belg de slag thuis! (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content